Suomalaislaulaja: ”Dingo on hyvä esimerkki suuresta katastrofista”

11.06.2015 14:27 - Senni Loikala

Pepe Willberg on rakentanut uransa pitkäjänteisellä työllä. Hänestä yhdessä yössä kuuluisaksi tuleminen on vaarallista.

Laulaja Pepe Willberg, 68, pitää nopeaa menestystä musiikkibisneksessä jopa vaarallisena. Monet muusikot tahtovat saada kappaleensa hinnalla millä hyvänsä radioon. Se ei Willbergin mukaan vielä takaa kirkasta tulevaisuutta.

- Yhdellä hitillä voi päästä kiertämään kaikki festivaalit yhden kesän ajaksi, mutta kaikki rahat menevät muualle kuin oleellisimpiin, eli laitevuokriin, kuljetuksiin, majoituksiin ja bändiin. Siinä voi käydä todella pahasti, kun yhtäkkiä ei olekaan yhtään keikkaa, Willberg sanoo.

Hän nostaa esille yhden suomalaisten kevyen musiikin suosikkiyhtyeistä. Kulta-aikansa 80-luvulla nähnyt bändi putosi Willbergin mukaan korkealta.

- Dingo on hyvä esimerkki suuresta katastrofista. Näytti siltä, että rahaa tulee ovista ja ikkunoista, mutta sitten se loppui kuin seinään, hän jatkaa.

Levy-yhtiöt pistävät tiukoille

Willbergin mukaan levy-yhtiöt saattavat nykyään pistää artisteja tiukemmalle kuin ennen, sillä kaikkien tavoitteena on tehdä mahdollisimman suurta voittoa.

- On syntynyt lieveilmiöitä, kun levy-yhtiöt tahtovat osuuden myydyistä t-paidoista tai jopa keikkaliksoista, hän kertoo.

Suomalaisen nykymusiikin tasoa mies pitää kuitenkin korkeana. Siitä käy hänestä kiittäminen myös laadukasta musiikkialan koulutusta.

Jos Willberg olisi aloitteleva muusikko nykypäivänä, etenisi hän urallaan samalla tavoin kuin tähänkin mennessä; pitkäjänteisesti töitä tekemällä.

- Jos minun olisi tämän päivän reittejä pitkin pitänyt ryhtyä muusikoksi, niin en olisi ryhtynyt. En olisi mennyt Idolsiin ja tuskin mihinkään opiskelemaan musiikkia. Kellaribändihomma on ollut minun juttuni, hän kertoo.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat