Kyösti Mäkimattila: "Voimani kumpuaa ristiriidasta"

21.09.2015 13:38 - Anna Hopi

Laulaja Kyösti Mäkimattila ihannoi aikaa, jolloin ihmisillä ei ollut kiire mihinkään.

Kyösti Mäkimattilan sooloalbumin toinen single Lemmenloruja on Tuomari Nurmion suomentama ja ensilevyttämä 1960-luvun suosikkikappale Something Stupid. Uudella studiolevyllään Kyösti jatkaakin omaa vankkumatonta retrolinjaansa, musiikkihelmien etsintää, tulkintaa ja käännöstyötä. Uutuuslevyn tuottaja Mika Toivanen on puolestaan sovittanut nämä löydöt moderniin, perinteitä kunnioittavaan asuun.

- Taisin olla just täyttänyt 18, kun tämä laulu osui ja upposi. Nurmion oivaltava teksti sopi senhetkiseen, kainonsorttisen ja harkitsevan runopojan elämäntilanteeseen äärimmäisen hyvin. Ja sopii se oikeastaan edelleen, Kyösti kertoi singlevalinnastaan.

- Tuomari Nurmio oli tuttu jo lapsuudesta, mutta Karaokekuningas-albumillaan hän vakiinnutti paikkansa esikuvieni tarkkaan valikoituneeseen joukkoon. Lemmenloruja-lauluun tällaisen runopojan oli helppo samaistua, eikä tarinan kertojan kohtalokaan aivan vieras ole ...

Popparit ja räppärit hallitsevat musiikkibisnestä, mutta Mäkimattila pitää linjansa.

- Olen ottanut selkeän tangoviitan kantaakseni ja 50-lukulaisen moodin. Maailma on ollut silloin toisenlainen. Silloin sanoittajat ja säveltäjät ovat tehneet lauluja toisenlaisista asioista, kertoi mies Iskelmälle.

- Mun voimani kumpuaa ristiriidasta. Nykyisen maailman rytmi on koneiden rytmiin viritetty, ja se on ihmiselle liian kova. Tarjoan vaihtoehdon niille, jotka eivät nauti trimmatusta rytmistä ja haluavat elää vähän rauhallisemmassa tunnelmassa. Löydän itsekin oman voimani sieltä.

 

Kilpailut

Uusimmat