Toto valloittaa Helsingin jäähallin helmikuussa

13.10.2015 10:00 - Anna Hopi

Kasarisuosikki Toto nähdään Helsingin keikalla esittämässä kaikki suosituimmat hittinsä.

Kaikkiaan yli 40 miljoonaa levyä historiansa aikana myynyt legendaarinen Toto saapuu konsertoimaan Suomeen helmikuussa. Tämä Steve Lukatherin johtama yhtye nähdään Helsingin jäähallissa sunnuntaina 21. helmikuuta. Konsertin liput maksavat alkaen 59,50 euroa, ja niiden ennakkomyynti on jo alkanut Menolipussa ja Lippupalvelussa.

Toton konsertti on osa yhtyeen laajaa Euroopan-kiertuetta. Yhtye saapuu Suomeen juhlistamaan maaliskuussa julkaistua Toto XIV -studioalbumiaan. Tässä vuonna 1977 Kaliforniassa perustetussa yhtyeessä ovat mukana kitaristi ja laulaja Steve Lukather, kosketinsoittaja ja laulaja David Paich, kosketinsoittaja Steve Porcaro, laulaja Joseph Williams, basisti David Hungate ja rumpali Shannon Forrest.

Lukuisia listahittejä ympäri maailman saavuttaneen Toton musiikissa yhdistyvät monenlaiset musiikkilajit, kuten pop, rock, soul, funk, prggressivinen rock, hardrock, R&B, blues ja jazz. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Hold the Line, Rosanna ja Africa. Toto nousi koko maailman tietouteen vuonna 1982 Toto IV –albumillaan.


Historiansa aikana Toto on hajonnut vuonna 2008 ja tehnyt paluun kaksi vuotta myöhemmin. Yhtyeen pitkäaikainen basisti Mike Porcaro kuoli viime maaliskuussa. Toton viimeisin kiertue toteutui elo-syyskuussa Yhdysvalloissa yhdessä Yes-yhtyeen kanssa. Tammikuussa Toto aloittaa Euroopan kiertueensa ja saapuu sen myötä nyt siis myös Suomeen.

Toto Helsingin jäähallissa sunnuntaina 21. helmikuuta kello 20.00. Liput alkaen 59,50 euroa ovat jo ennakkomyynnissä Menolipussa ja Lippupalvelussa. Lisäksi myynnissä on pääsylipun ja ruokailun sisältäviä VIP-paketteja hintaan 149 euroa +alv. Vip-illallispakettien myynti & tiedustelut vip@menolippu.fi puh. 010 841 41 85. Konsertin tuottaa Eastway Live.

Kilpailut

Uusimmat