Arja Koriseva hulluista vuosistaan: "300 työpäivää vuodessa"

23.10.2015 10:11 - Anna Hopi

Kuningatar Arja -elämäkerrassaan Arja Koriseva kertoo uransa huipuista ja haasteista.

Arja Korisevasta tuli tanssisolisti 13-vuotiaana ja hän on pysynyt 25 vuotta suomalaisen viihteen kärjessä. Naisen Kuningatar Arja - Ammattina artisti -elämäkerrassa nainen kertoo omien kokemustensa pohjalta, millaista on olla ammatiltaan laulaja ja esiintyvä artisti.

Korisevan esikoisalbumia on myyty yli 100 000 kpl, ja Arja on saavuttanut yhteensä neljä platinalevyä.

- Kirja kertoo minun matkani ja mitkä asiat ovat vaikuttaneet siihen, että minusta on tullut tällainen persoona. Kirjan tarkoitus ei ole olla paljastuskirja. Kun mietimme kirjan kirjoittamisesta, lähtökohta oli artistiudesta puhumisessa. Olen saanut kulkea värikkään matkan viihdekentässä, se on etuoikeus, kommentoi Koriseva kirjaa Satu Kotosen haastattelussa.

 

Teoksessa nainen avautuu tangokuningatarvuodestaan ja urasuunnittelustaan, työmoraalistaan, sekä Arjalle tunnusomaisesta iloisuudesta. Onko Korisevan ollut haastavaa selvitä julkisuuden pyörityksessä?

- Kun oli kaikkein hurjin pyöritys, minulla ei ollut vielä perhettä. Olen pyrkinyt laittamaan suhteen työhön ja perheeseen järkeviin uomiin. En ole koskaan kokeillut rajojani, vaikka olen tehnyt töitä todella paljon. Olen oppinut hyvän työmäärän ja huilimisen määrän. Hullut vuodet olivat ihania, oli huikeaa tehdä 300 työpäivää vuodessa. Ahmin sitä kaikkea, kertoi nainen.

- Nyt 14 työpäivää kuukaudessa riittää. En ole kokenut burn outia, vaikka olenkin ollut joinain jaksoina väsynyt. Vastapainona täytyy olla lomia ja vapaapäiviä.

Koriseva on pitänyt vuosien aikana huolta myös naisellisuudestaan, vaikka ura onkin vienyt moniin paikkoihin.

- Yritän viljellä elämässäni armollisuutta. Pelkkä oleminen ja voimavarojen kartuttaminen tavalla tai toisella on sallittua.

Kilpailut

Uusimmat