Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit valloittaa rockpyhätön: "Puntit tutisevat"

28.10.2015 15:00 - Anna Hopi

Elias Kaskisen ja Päivän Sankarien keikkakysyntä on huipussaan.

Kokoonpanon keikkakalenteri on julkistettu ja esiintymisiä on huhtikuun loppuun asti. Katso koko keikkakalenteri täältä. Keikkalistalta löytyy myös 22. huhtikuuta Tavastian keikka.

- Kaikista legendaarisin keikkapaikka tässä maassa on Tavastia-klubi. Se haave on ollut jo teini-iästä saakka, kertoi Elias Kaskinen Iskelmälle.

Kyseinen paikka ei ole aina poppareille kumarrellut - esimerkiksi Antti Tuisku pääsi klubille keikalle ensi kertaa kymmenen vuoden uran jälkeen.

- Onhan se ihmeellistä, ja kyllä jännittää. Puntti alkoi heti tutista, miten vedämme siellä. Koko paikkaan sisältyy niin paljon kaikkea taianomaista. Siihen keikkaan tullaan latautumaan erityisellä tavalla.

"Levyjulkaisukeikalla lähti paita pois"

Yhtye on huomannut, että keikoilla käy nykyään enemmän väkeä ja eturivissä näkyy eniten naisia. Elias Kaskinen haluaakin rohkaista miehiä enemmän eturiviin.

- Miehet ovat aina salin perällä ja laidoilla katsomassa. He tulevat kuuntelemaan keikkaa, mutta eivät uskalla tulla eteen. Se tapahtuu varmasti ajan kanssa.

Kaskinen ainakin pitää heittäytymisellään huolen, että katselemista riittää. Hän paljasti Iskelmälle keikkabravuurinsa. Eräästä asennosta tietää, että Elias Kaskinen on lavalla.

- Teen lavalla jossain setin loppupuolella sellaisen silta-asennon. Käyn polvilleni ja taivutan siitä niskan maahan. Välillä sen jälkeen saattaa sattua polveen. Sitä ei tunne lavalla, kun on niin paljon adrenaliinia, mutta jälkikäteen huomaa, että tein taas bravuurin, kertoi mies.

- Meininki keikoilla on loppua kohden aika hurja. Levyjulkaisukeikalla minulla lähti ensimmäisen kerran paita viimeisen biisin viimeisen kertosäkeen kohdalla. Se ei ole sitä ennen, eikä sen jälkeen kertaakaan lähtenyt.

Keikkajännitys nousi 10 000 ihmisen edessä

Tuleville keikoille bändi kurvaa uudella keikkabussilla.

- Lohjan PP-Auto Oy lähti taas tukemaan meitä uudella autolla. Saimme seitsemänpaikkaisen Fiat Ducaton, jossa on ihan törkeästi säilytystilaa. Pystyimme vain heittämään tavarat sinne, eikä tarvinnut käyttää peräkärryä apuna, kuten ennen, nauroi Elias.

- Kun ilmavampi matkustustila, niin on mukavampi matkustaa. Voi olla rankkaa pidemmän päälle matkustaa todella tiiviisti.

Päikkärimobiili nro 3 sisältää hellan ja penkeistä saa taiteltua sängyt. Kaskisen mukaan keikka-autoon tuunataan tietokoneen näyttö, josta voi katsella ajomatkoilla elokuvia.

Millaisilla voimalauseilla Elias Kaskinen lietsoo itsensä keikkafiilikseen?

- Usein olemme ennen lavalle menoa bändin kanssa ja psyykkaamme toisiamme. Sovimme, että vedämme täysillä. Juuri ennen keikkaa, kun bändi menee lauteille, laitetaan alkunauha soimaan ja minulla on puoli minuuttia omaa aikaa. En psyykkaa itseäni mitenkään erityisesti, olen vain hiljaa ja keskityn, kertoi mies.

Monet artistit ovat kertoneet kärsivänsä esiintymisjännityksestä. Kaskiselle lavalla oleminen on ollut tuttua puuhaa nuoresta pojasta lähtien.

- Minulla ei ole koskaan ollut pakokauhua, etten haluaisi mennä lavalle. Joskus ennen erityistä keikkaa on ollut enemmän virittynyt olo. Aloitin jo niin nuorena teatteripuolella esiintymisen ja laulamisen. Nousin jo 15-16-vuotiaana lavalle laulamaan sadoille ihmisille. Se ei ole ollut mikään kynnys sen jälkeen.

- Kun vedimme Elämä lapselle -konsertissa Elämä lupaa mulle -kappaleen 10 000 ihmiselle, tuli jännitys. Mietin, että pitää näyttää kaikki jipot, mitkä osaa.

 

 

Kilpailut

Uusimmat