Kirkan elämästä tehdään musikaalinäytelmä!

19.11.2015 10:30 - Anna Hopi

Suomen Kesäteatterin 2016 -musikaalinäytelmän päähenkilönä on suomalaisten rakastama, jo edesmennyt Kirka.

Kirkasta kertovan musikaalinäytelmän pääosissa ovat Jari Ahola, Irina, Ushma Olava ja Kirkan tytär Alexandra Babitzin. Näytelmän käsikirjoituksesta vastaavat Vexi Salmi ja Heikki Paavilainen.

Näytelmässä tullaan kuulemaan Kirkan ennen julkaisematonta tuotantoa.

Näin Suomen Kesäteatteri luonnehtii tulevaa näytelmäproduktiota:

"Tämä tarina ja sen kanssa käsi kädessä kulkeva musiikki ovat suomalaista populaarimusiikkia parhaimmillaan. Herkkä, dramaattinen mutta myös rempseää huumoria sisältävä elämänmakuinen musikaalikokemus nousee äärirajoilleen loistavien esiintyjiensä siivillä. Näihin rooleihin tarvittiin tietyt "äänet" ja ne myös saatiin, 2016 kesällä Valkeakoskella nähdäänkin kovia nimiä/ääniä niin teatterinlavoilta kuin musiikkiviihteen suurimmilta estradeilta. Tarina, joka ansaitsi tulla kerrotuksi on vihdoin valmis."

Kirkan elämässä todella riittää kerrottavaa. Suomalaisen iskelmämusiikin kiistaton tähti syntyi vuonna 1950. Miehen ura lähti käyntiin läpimurtokappaleella Hetki lyö, joka oli käännös The McCoys-yhtyeen kappaleesta Beat the Clock. Kirkan hittejä tunnetaan usealta vuosikymmeneltä ja niiden joukkoon lukeutuvat kappaleet Varrella virran, Tie huomiseen, Surun pyyhit silmistäni ja Hengaillaan, joista viimeinen oli Euroviisuedustuskappale vuonna 1984.

Kirka olisi halunnut esittää uransa aikana rockmusiikkia ja levytti 1980-luvulla raskaampaakin musiikkia. 1990-luvun Kirka muistetaan Mestarit Areenalla -kokoonpanosta, jossa muita jäseniä olivat Pepe Willberg, Pave Maijanen ja Hector. Laulaja menehtyi vuonna 2007 sydänkohtaukseen kotonaan. Kirka valmistautui tuolloin juuri Tanssii tähtien kanssa -ohjelman toiselle tuotantokaudelle.

Valkeakoskella Apianniemessä vuodesta 2010 toiminut Suomen Kesäteatteri on tarjoillut vuosien saatoissa unohtumattomia kesäteatterikokemuksia vierailijoilleen. Suomen kesäteatterin lavalla on nähty maamme tunnetuimpia näyttelijöitä, sekä viihteen kestotähtiä. Menneinä kesinä Heikki Paavilaisen ohjaamana olemme saaneet nauttia huikean suosion saaneista Pirkko ja Åke - Vuosisadan rakkaustarina (2010), Kuin Helminauhaa (2011), Vexi Salmen elämästä kertova Villit vuodet! (2012) ja Topi Sorsakosken elämään pohjautuva musikaali On Kesäyö (2013), Bollywoodin hurmiolla uudistettu sinivalkoinen Kesäillan valssi (2014), sekä viime kesän Masa Niemen elämään pohjautuva musikaali Pätkä pääroolissa (2015).

Kilpailut

Uusimmat