Teleks julkaisee Rakkaus on paha päivä -musiikkivideon - katso

27.01.2016 08:00 - Anna Hopi

Teleks on yhtye, jonka radiohitit kuuluvat suomalaisten suosikkeihin. Niihin lukeutuu myös kappale Rakkaus on paha päivä.

Teleks julkaisee 30 Parasta  -nimisen kokoelmalevyn 5. päivänä helmikuuta 2016. Pitkän uran ensimmäinen kokoelma sisältää nimensä mukaisesti useita Teleksin jättihittejä pitkän uran varrelta. Mukana on myös harvinaisempaa materiaalia vuosien varrelta sekä uusia radiohittejä, kuten Säröjä sinussa, Tommy Tabermann sekä paraikaa radioissa soiva Rakkaus on paha päivä.Markus Koskisen ja Pepe Johanssonin muodostama duo on yksi Suomen radioissa eniten soitettuja yhtyeitä. Teleks on julkaissut uransa aikana viisi studiolevyä: Siivet, Viimeinen sammuttaa valot, Taivas on täynnä, Kotimatkalla sekä Jurmo. Kaihoisa ja hiottu tyyli on poikinut suuren määrän radiohittejä, kuten Siivet, Hiljaa virtaa Vantaa, Elämäni viimeinen elämäni rakkaus, Tuulilasin nurkkaan, Kotimatkalla, Tyttö joka katsoo merelle, Lainaksi ystäviltäni, Kaunein kaikista sekä Retkahdus. Kaikki nämä ovat olleet Suomen radiolistan Top 10:ssä. Yhtyeen kappaleita on striimattu Spotifyssä noin 5 miljoonaa kertaa ja videoita katsottu YouTubessa noin 4,5 miljoonaa kertaa.

Yhtyeen kappaleet ovat jääneet soimaan osaksi radioiden musiikillista kivijalkaa sekä syöpyneet vuosien varrella ikään kuin vaivihkaa osaksi kollektiivista biisimuistia. Teleksin laskelmoimaton ja vähäeleinen tapa kertoa rakkaudesta sopii niin miehille kuin naisille. Heillä ei ole myöskään ollut tapana sekoittaa laulujensa sanomaa selittämällä niitä tahi itseään menneisyydessä eivätkä he aio tehdä niin vastaisuudessakaan.  Sen sijaan Teleksiä voi kuulla livenä levynjulkaisukonsertissa Savoy-teatterissa 10. helmikuuta 2016. Lisäksi yhtye keikkailee aktiivisesti eri puolilla Suomea.

Kilpailut

Uusimmat