Juha Metsäperän nopea toipuminen leikkauksesta - kuvat eivät herkimmille

09.02.2016 12:22 - Anna Hopi

Taikakuu-suosikki kävi tammikuun lopussa niskaoperaatiossa.

Taikakuu-yhtyeen solisti Juha Metsäperä joutui tammikuun lopussa leikkaukseen häntä vuoden verran vaivanneen välilevyn pullistuman vuoksi. Miehen mukaan vaiva tuli viime vuoden keväällä, jolloin hän teki liian kovia kuntosalitreenejä. Vaivaan yritettiin hakea ensin apua fysioterapiaa, mutta kun se ei auttanut, lääkärit ehdottivat leikkausta.

Leikkaus tehdään yleensä kurkun kautta, mutta koska Juha on laulaja, äänihuulia ei haluttu laittaa riskiin. Leikkaus tehtiin siis niskan puolelta.

Normaalisti toipumisaika ja sairasloma kyseisestä operaatiosta on kuukausi. Nyt on käynyt kuitenkin ilmi, että leikkaushaavat ovat parantuneet ihmeen kaupalla vielä paljon aikaisemmin.

Iskelmän juontaja Hannu Aholaita soitti Metsäperälle, joka on jo huomattavasti vetreämmässä kunnossa.

- Pari viikkoa tulee huomenna, kun 26. tammikuuta olin leikkauksessa. Tasan kahdessa viikossa parantui, iloitsee Juha.

- Kivut ovat olleet tuskallisia, varsinkin ensimmäinen viikko. Suihkureissu oli päivän kovin tehtävä. Siihen nähden se on nopeasti parantunut, riemuitsee laulaja.

- Keikoilla täytyy aluksi tunnustella, miten aluksi liikehtii lavalla. Vielä on toipumisvaihe menossa. Lääkäri määräsi kuukauden sairasloman, mutta meillä oli se kaksi ja puoli viikkoa. Pystyn hyvin esiintymään, en usko, että tulee lavalla ongelmaa.

Miehen mukaan laulaminen ei tuota toipilaalle ongelmaa.

- Kun hermo oli puristuksissa, tuntui, että se vaikutti oikeanpuoleiseen käteen ja muuallekin. Tuntuu, että se on avannut lisää kroppaa ja vaikuttaa ääneenkin positiivisesti.

Katso kuvat alta.

Ensimmäisessä kuvassa Juhan leikkaushaavat suljettiin tikeillä.

Toisessa kuvassa leikkaushaavat ovat umpeutuneet ja parantuneet täysin. Tikit on poistettu.

 

Kilpailut

Uusimmat