Aki Samuli luopuu uudessa kappaleessa tangoviitastaan: "Haluan rikkoa rajoja"

12.05.2016 08:00 - Anna Hopi

Uusi kappale Ei kukaan ketään on tangokuninkaalta harppaus iskelmäpopin puolelle.

Aki Samulin tangokuninkuusvuosi lähenee loppuaan. Nyt onkin laulajan mielestä uudistumisen aika. Hän on päässyt näyttämään kyntensä tanssilavoilla ja ottanut artistiuden haltuun. Kun mies miettii kulunutta vuotta, hän tuntee suurta kiitollisuutta.

- Näen koko tämän ajan parhautena. Toki ensimmäinen levy oli suuri asia. Keikkarintamalla ihmisten vastaanotto on ollut huikeaa ja on ollut ihanaa nähdä Suomea eri kulmista. Toki sellaisiakin päivä mahtuu kymmeneen kuukauteen, että sitä hajoilee kotona, mutta se kuuluu tähän, hymyilee tähti.

Laulajalta ilmestyy perjantaina 13. toukokuuta uusi single Ei kukaan ketään, joka edustaa täysin erilaista musiikkityyliä. Kappale on tangon sijaan lähempänä iskelmäistä poppia. Miten tähän päädyttiin?

- Artistius tarkoittaa minulle uudistumista ja uuden levyn ja tuoreiden kappaleiden myötä pääsen näyttämään eri sävyjä itsestäni. Erilaisia kulmia elämän asioista ja voin kertoa tarinoita ihmisille. Olen alusta alusti halunnut olla monipuolinen, kertoo mies.

- En halua jämähtää lokeroon. Olen ollut koko elämäni rajojen rikkoja ja niin myös tässä lauluasiassa.

"Jokaisen tulee olla oman itsensä herra"

Tulevaa levyä ovat olleet tekemässä Aki Samulin kanssa tuottaja Jonas Olsson ja levy-yhtiöltä Sonyn Gabi Hakanen. Ensisinkku Ei kukaan ketään vei heti Aki Samulin sydämen mennessään.

- Kerroin tiimilleni elämästäni ja mitä minulle kuuluu. Puhuin heille asioista, joista haluaisin laulaa, jotta kappaleet olisivat mahdollisimman lähellä omaa elämääni. Ei kukaan ketään on ensimmäinen kappale, joka tipahti sitten dropboxiini ja jo silloin ajattelin, että tämä on mieletön kappale, vaikka se tuli vasta kuunteludemona meikäläiselle, kertoo laulaja.

- Kappalehan kertoo erosta faktanomaisella kulmalla. Joistain asioista täytyy luopua, jotta pääsee eteenpäin. Kukaan meistä ihmisistä ei voi hallita toista niin paljon ja muokata hänestä oman näköistään. Jokaisella meillä on oikeus olla oman itsemme herra ja elää omaa elämää.

 

Ei kukaan ketään -kappale näkee päivänvalon 13. toukokuuta, mutta kappale on ennakkosoitossa Iskelmä-radiokanavalla jo tänään klo 12.10.

Kilpailut

Uusimmat