Eppu Normaali -tähdet avoimina elokuvan kuvauksista: "Tuntui inhottavalta päästää kamerat kotiin"

20.05.2016 08:55 - Anna Hopi

EPUT-elokuvassa suomirock-yhtye on avoimempana kuin koskaan ennen.

Yhtyeen kitaristin Juha Torvisen mukaan EPUT-elokuvan kuvaukset ovat menneet hyvin ja tiedossa on kiinnostavaa katseltavaa loppuvuodesta, kun elokuva tulee ensi-iltaan. Elokuva syväluotaa Eppu Normaali bändin 40 vuoden historiaa ja siinä mennään myös kohti Ratinan stadionin elokuista keikkaa.

Torvisen mukaan yhtyeen jänenet joutuivat kuvausvaiheessa myös epämukavuusalueilleen.

- Tuntui ensin tosi inhottavalta päästää kamerat kotiin. Emme ole yleensä kotiolojamme mainostaneet ja kellään ei ole ollut tarvetta avata vaatekaapin ovia. Ei tässä perheitä käsitellä, sellaiseksi elokuva ei mene. Ohjaajalla ei ollut edes kiinnostusta siihen. Joku ehdotti sitä matkan varrella, mutta sanoimme siihen jyrkän ei. Tämä on elokuva bändistä, ei perheestä, summaa mies.

Torvisen mukaan monelle voi tulla uutisena tietona bändiläisten olohuoneiden lisäksi se, millainen dynamiikka rakastetun yhtyeen sisällä vallitsee.

- Meillä on ollut samat kaverit bändissä basistia lukuunottamatta sen 40 vuotta. Meillä jokaisella on erilaiset roolit yhtyeessä. Minä ja Aku olemme viime vuosina hoitaneet käytännön asioita, joita tulee hämmästyttävän paljon. Joka päivä täytyy tehdä jotain Eppu Normaali -asiaa. Jonkun ne täytyy tehdä, kertoo kitaristi.

- Basistimme Sami on kaveri, jolle käy kaikki. Hän on helppo tyyppi, joka suostuu heti ehdotettuihin asioihin. Martti Ja Pantse ovat epäilijöitä. Jos ehdotetaan jotain, he jäävät miettimään, kannattaako tehdä ja onko se viisasta. Siksi meidän tekemisissämme kestää, koska osa miettii ja osa olisi  samantien syöksymässä ovesta ulos.

Lue täältä koko pitkä juttu Eppu Normaalin Juha Torvisen ja Martti Syrjän kanssa. Jutussa pohditaan muun muassa sitä, voiko musiikinteolla rikastua Suomessa.

 

Kilpailut

Uusimmat