Kuva: Mikko Räsänen

Frederik muistelee: Yllytti Tapani Kansan kylmiltään juoksukisoihin

26.05.2016 15:00 - Anna Hopi

Finnhittien kuninkaat ovat tunteneet toisensa jo 1960-luvulta saakka, ja hulvattomilta käänteiltä ei vältytty silloinkaan.

Finhittien kuninkaat eli Danny, Frederik ja Tapani Kansa tullaan näkemään tänä kesänä mittavalla parinkymmenen keikan kiertueella. Kolmikko vannoo valloittavansa hiteillään festarilavat. Miehet ovat tunteneet toisensa jo 60-luvulta lähtien, siksi hurtti huumori on valloillaan, kun kolme herraa pääsevät saman pöydän ääreen Iskelmän haastattelussa.

Frederik kertoo tavanneensa kunnianarvoisat kollegansa ensi kertaa, kun työskenteli Stump-nuorisolehdessä toimittajana.

- Tulin alalle takaoven kautta. Soitin bändissä muusikkona, mutta tein nuorisolehteä Stumpia, ja tein molemmista herroista kymmeniä juttuja. Juoksin heidän perässään lehtiö kädessä. Danny oli erittäin vaikea haastateltava, eikä koskaan antanut minulle kunnon juttua. Minä pienenä yrittäjänä kinusin häneltä lehtijuttua, ja sain pitkän tovin kuluttua puhuttua Dannyn lopulta ympäri ja tekemään kunnon jutun.

Iso D raottaa huumoripitoisesti omaa näkemystään siitä, minkä takia hän ei samantien vastannut Frederikin sinnikkäisiin haastattelupyyntöihin.

- Olin saanut kuulla kaupungilla, että Reetu on minua parempi nyrkkeilemään. Ajattelin, etten kehtaa, jos alamme tappelemaan. Frederik oli oman kaupunginosansa suurin pahis. Voimakkain katutappelija alueella, ja siksi en halunnut häntä lähellekään, nauraa legenda.

"Tapani Kansa makasi pellossa kuin hauki"

Ahkeralla lehtimiehellä kävi parempi tuuri Tapani Kansan kanssa, sillä hänet Frederik sai yllytettyä juoksukisoihin.

- Tapani Kansasta olen tehnyt jutun, jossa Tapsa juoksee kilpaa Tavastian urheilukentällä ja hän jäi viimeiseksi sadan metrin matkalla, nauraa Frederik.

- Ei jäänyt, älä höpötä, toteaa vieressä istuva Kansa.

- Kolmanneksi jäin. Se oli improvisoitu juttu. Olimme menossa tapaamaan vanhempiani ja näimme, että kisat olivat käynnissä. Päätin, että perhana, menen mukaan kun on tuttu kenttä. Olin kolmas satasella.

- Hyvä on, Tapani oli kolmas, mutta sen jälkeen hän makasi puoli tuntia kuin hauki pellossa ja meinasi kuolla. Onko totta, tunnusta, haastaa Reetu pilke silmäkulmassa.

- Sen tunnustan kyllä. Koskaan ei pitäisi tehdä tuollaista, että vetää satasen kylmiltään ilman mitään lämmittelyä, nauraa Kansa.

Kilpailut

Uusimmat