Kuva: AOP

Lauri Tähkä ystävystyi Vain elämää -kuvauksissa: "Oli fiilis, että broidi ottaa kädestä kiinni"

08.08.2016 13:22 - Anna Hopi

Artistit ottivat TV-sarjan kuvauspäivistä kaiken irti ja syviä yhteyksiäkin syntyi.

Uudella Vain elämää -kaudella tullaan näkemään rivi suomalaisia huippuartisteja. Televisioruuduissa nähdään syksyllä Lauri Tähkän ohella Hector, Chisu, Mikael Gabriel, Suvi Teräsniska, Anna Puu ja Mikko Kuustonen.

Tähkä pitää Vain elämää -ohjelman kuvauksia huikeana kokemuksena. Hänelle oli iso juttu tavata esimerkiksi Mikko Kuustonen, jonka musiikkia on kuunnellut vuosikymmeniä.

- Mikko Kuustosen uraa olen seuraillut jo 80-luvulta lähtien, kun hän on Q.stone-yhtyeessä ja hän piti niitä musaohjelmiaan. Katsoin varmasti jokaisen ohjelman. Tutustuin Mikon albumeihin ja siihen blues-meininkiin. Kun hän lähti soolouralle, olen käynyt jokaisen levyn läpi, kertaa Tähkä.

- Mikosta on hyviä fiiliksiä ja opimme tuntemaan toisiamme. Hänellä on hyviä ajatuksia sisällään. Siinä jäbässä on rauha, kun hänen kanssaan pääsee kahdenkeskiseen keskusteluyhteyteen.

(kuva: AOP)

Tähkän mukaana artisteista tuli kuvausten aikana uusia puolia esiin, mutta varsinaisia yllätyksiä ei hänen mukaansa keneltäkään tullut.

- Se liittyy ihmisyyteen ja inhimillisyyteen, että kun olemme tuollaisen pitkän ajan 24/7 yhdessä, niin median luomat vaikutelmat karsiutuvat aika äkkiä pois. Minulla ei tullut vastaan mitään yllätyksiä. Otan jokaisen ihmisen sellaisena kuin hän on, kun olemme nokikkain. Mielikuva muodostuu siitä.

"Mikael Gabrielin tarina avaa sydämiä"

Syvin yhteys Tähkällä syntyi eri toten Mikael Gabrielin kanssa.

- Kaikkien kanssa tuntee läheisyyttä ja hyväksyntää, koska kaikki tekevät duunia samalla alalla. Ymmärrys on siksi syvällä. Mikaelin kanssa oli sellainen veljellisyys läsnä. Ketään muita en pidä vähäisempänä, mutta siinä oli se fiilis, että broidi ottaa kädestä kiinni, sanoo laulaja.

Sarjan kuvausten aikana kiireisillä artisteilla oli hyvin aikaa tutustua toisiinsa.

- Mikaelilta ja muilta olin kuullut biisejä ja nähnyt ja moikannut nopeasti keikoilla. Eihän silloin voi sanoa vielä kenestäkään mitään. Kaikki pitkää uraa tekevät kunnioittavat toisiaan. Oli hyvä lähtökohta mennä kuvauksiin, kun ei tunne ketään, sanoo tähti.

- Jos haluaa oppia tuntea Mikaelin, kannattaa katsoa se ohjelma. Siinä ihmisessä on niin paljon. Kun kuulet hänen stoorinsa, se avaa kaikkien meidän silmiä ja sydämiä. Se ei ole ihan sellainen normaalikuvio. On ihailtavaa ja kunnioitettavaa, mitä Mikael on saavuttanut.

(kuva: Mikko Räsänen)

Kilpailut

Uusimmat