Kuva: Mikko Räsänen

Anssi Kela on upea isä - perinyt kauniin tavan edesmenneeltä muusikkoisältään

12.07.2016 15:05 - Anna Hopi

Laulaja Anssi Kela tasapainottelee muusikon arjen ja kotielämän ristipaineessa.

Tähti kiertää parhaillaan Suomea kesäkeikoilla. Iskelmäfestivaaleilla Anssi Kela kertoi yrittävänsä kompensoida keikkaviikonloppujen poissaolojaan antamalla kotona lapsille aikaa alkuviikosta.

- Keikkamuusikon elämän ja kotielämän välillä on aika iso ero. Sitä ollaan tekemisissä erilaisten asioiden kanssa. Suomessa se ei ole niin iso ongelma. Kun tätä maata kierretään, keikat ovat yleensä perjantaina ja lauantaina. Sunnuntai palaudutaan ja alkuviikosta ollaan kotona, kommentoi mies.

- Se on vähän eri asia, kun jotkut maailmantähdet lähtevät maailmankiertueelle. Siinä hyvästellään perhe puoleksi vuodeksi, ja todetaan, että nähdään sitten kun tämä on ohi. Se tuntuisi vaikealta ajatukselta. Olen omasta kalenterista pyhittänyt maanantait ja tiistait. Se on mun viikonloppu.

"Läsnäoleminen on tärkeintä isyydessä"

Aika jälkikasvun kanssa on tärkeää, sillä laulaja muistaa omasta lapsuudestaankin, kuinka mieltä lämmitti oman isän suoma huomio.

- Läsnäoleminen on se tärkein. Siinä on haasteensa, kun on pois kotoa. Muistan itse omassa lapsuudessa kokeneeni lapsen vinkkelistä sen saman. Oman faija oli muusikko ja saattoi olla useita viikkoja pois kotoa, kun hän oli jollain Lapin kiertueella. Se oli erilaista aikaa, muistelee artisti.

- Kun faija oli kotona, hän tuli aina mun ja broidin huoneeseen sammuttamaan valot, peittelemään ja sanomaan, että hän tykkää meistä. Se tulee aina ensimmäisenä mieleen. Sitä olen halunnut ylläpitää omien lasten suhteen, etteivät he koskaan joutuisi miettimään, että pitääkö isä minusta.

Kilpailut

Uusimmat