Kuva: Mikko Räsänen

Popeda-tähti luopuu hiuksistaan: Kolmen millin siili!

02.07.2016 00:28 - Anna Hopi

Pitkät hiukset ovat olleet rokkari Costello Hautamäen tavaramerkki tämän koko elämän ajan - mutta ei enää.

Poperan legendaarinen kitaristi Costello Hautamäki syttyy aina kun tuulikone hulmuttaa miehen pitkiä hiuksia pitkin selkää. Ilmavirta tuo rokkifiiliksen, joka herättää keikkakipinän joka kerta.

- Idea ei ollut alun perin minun. Meidän basistilla on ollut tuulikone yhtä kauan, mutta sitä ei ole kukaan huomannut. Ehkä hänellä on vähän lyhyempi tukka. Amerikkalaiskitaristi Steve Vai esitteli eräässä videopätkässään kamojaan ja sanoi, että ilman tuulikonetta ei lähdetä keikoille, kertoo mies.

- Se on kätevä. Tuulikone ei tuo kylmää ilmaa, vaan kuivaa hien, ettei se mene silmiin. Se on siitä hyvä, niin tulee illuusio kovassa liikkeestä. Nyt kun olen siihen tottunut kymmenen vuoden aikana, niin olisi outoa, jos tämä juttu olisi poissa keikalta. Se on vähän kuin Popedan alkunauha, joka on Maamme-laulu, - tärkeä elementti keikoilla. Se vaan pitää olla mukana.

"Pitkä tukka jo kansakoulussa"

Tätä ajatellen miehellä oli Iskelmäfestivaaleilla kerrottavanaan yllättävä uutinen. Hänen pitkä hiuskuontalonsa on muuttunut hartiamittaiseksi, ja se tulee lyhenemään entisestään.

- Ajattelin leikata hiukseni ihan lyhyeksi. Kolmen millin siili. Olen ollut purjelautailemassa ja tukka on koko ajan silmissä ja suussa. Mietin, että ottaisin sellaisen kesätukan, sanoo artisti.

- Kun menin kansakouluun vuonna 1970, minulla oli silloin jo pitkä tukka. Minulla ei ole koskaan ollut lyhyitä hiuksia.

Hautamäki pohti Iskelmäfestivaaleilla hiusten lyhentämisen aiheuttamaa mahdollista reaktiota kanssaihmisissä.

- Viimeksi leikkasin hiukset vähän lyhyemmäksi soololevyn kansikuvaa varten, ja vaimo alkoi kirkumaan, kun näki lopputuloksen. Vaimo alkoi kirkumaan, kun näki sen. Hän alkoi huutamaan. Mitään sanoja ei tullut, vain kirkunaa.

Asia huvittaa Costelloa - oman puolison lisäksi kun vielä fanitkin pillastuivat.

- Nettiin tuli vetoomus nimelllä tukka takaisin.com, se oli hauskaa, nauraa mies.

Katso kuva vaimoa järkyttäneestä levyn kannesta alta.

Kilpailut

Uusimmat