14 vuoden tauon jälkeen levyn julkaiseva Danny: "Kappaleeni sopivat elämäntilanteeseeni"

13.07.2016 13:08 - Anna Hopi

Vuosien varrella konkari on laulanut tuotannossaan naissuhteistaan, onnistumisistaan ja pettymyksistään - rehellisesti.

Vuosi 2016 on Dannylle iso vuosi. On dokumenttielokuvaa, kirjaa, Finnhittien kiertuetta - ja vielä sekin ilon aihe, että mies julkaisee 14 vuoden tauon jälkeen uuden levyn. Kysyimme Iso D:ltä Iskelmäfestivaaleilla, minkä takia uutta musiikkia tehtiin juuri nyt.

- Olen tehnyt aina elämäntilanteeseeni sopivia kappaleita, kuten Armin jäähyväislaulun, avioerolaulun... Ne eivät ole lähteneet siitä, että pitäisi tulla hitti. Kappaleet ovat olleet kuvauksia elämästäni. Niemisen Esa soitti minulle ja sanoi, ettemme ole koskaan tehneet mitään yhdessä ja ehdotti yhteistyötä. Hän on kuitenkin tehnyt töitä yhdessä Katrin, Paulan ja monien muiden kanssa, kertoo Danny.

- Aloimme etsiä yhteistuumin kappaleita. Iloitsen kovasti, että ihmiset antavat arvoa Sekaisin susta -kappaleelle ja tavalle, jolla minä ja Esa teemme musiikkia. Voin kiittää kappaleesta Mariskaa, joka osasi tehdä minulle ajan henkeen täysin istuvan iskelmäkappaleen.

Dannyn odotettu uusi albumi julkaistaan syyskuun alussa.

- Vaikuttaa siltä, että levyllä on monta hyvää laulua vielä tulossa. Sekaisin susta oli 98. kappaleeni, joka nousi Suomen radiolistalle. Jos sieltä vielä löytyisi kaksi, niin se 100 tulisi täyteen. Seuraava single on jo valittu, mutta en kerro sitä vielä tässä vaiheessa, toteaa Iso D pilke silmäkulmassa.

Lue myös: Arvostelu: Finnhittien kuninkaiden keikka ei jättänyt kylmäksi: "Alushousuja, hurttia huumoria ja nostalgiaa"

Kilpailut

Uusimmat