Kuva: Mikko Räsänen

Tapani Kansa paljasti hittikappaleidensa salaisuuden

09.08.2016 09:13 - Anna Hopi

Laulajalegenda Tapani Kansalla riittää suomalaisten rakastamia hittejä, kuten R-A-K-A-S.

Tapani Kansalta on jäänyt 70-luvulta monia suomalaisten rakastamia kappaleita, finnhittejä. Niihin lukeutuvat Äidin pikkupoika, Veikko Nieminen ja R-A-K-A-S. Kysyimme legendaariselta artistilta, mikä on tehnyt kyseisen aikakauden kappaleista kestohittejä.

- Niissä on niin hyvät melodiat ja hyvä syke. Monissa on mieleenjäävät tekstit. Hyvät esittäjät tietenkin. Olen monesti miettinyt, että Kuittisen Kaj teki Kalajoen hiekat -kappaleeseen oman sovituksen, se on jotain ihan muuta kuin se Mamas & Papas -versio. Se on todella hyvä versio, pohtii Kansa.

Mitään omaa suosikkiakappaletta ei jäänyt levyttämättä 70-luvulta. Uran varrella on kuitenkin käynyt joskus niin, että kun Kansalla on ollut mielestään loistava idea, sille ei ole tullut kannatusta.

- Kun ehdotin tangolevyn tekemistä 90-luvulla, levy-yhtiö sanoi, ettei se myy. Arja Korisevan levy oli myynyt silloin vain 2000 kappaletta ja sitä käytettiin perusteena sille, ettei minunkaan levyni myisi. Se on kuitenkin myynyt pitkälti yli 20 000 kappaletta ja olen saanut siitä kultalevyn. Levy-yhtiötkään eivät siis tiedä kaikkea, niin kuin ei meistä kukaan.

Tapani Kansa tullaan näkemään Finnhittien kuninkaiden Dannyn ja Frederikin kanssa keikalla Helsingin Suvilahdessa 2.-3. syyskuuta Iskelmä Live Helsinki -tapahtumassa. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat