Anna-Mari Raaska lopettaa Iskelmän aamulähetyksessä - seuraajaa haetaan

12.08.2016 08:00 - Anna Hopi

Raaskan ääntä on kuultu Iskelmän aamussa jo kahdeksan vuoden ajan.

Iskelmän rakastettu juontaja Anna-Mari Raaska tekee tänään perjantaina viimeisen lähetyksensä Aamuklubissa. Hänen tarinoitaan ja hersyvää huumoria on kuultu Iskelmäradion aamulähetyksessä jo kahdeksan vuoden ajan. Se on radion aamuohjelmien maailmassa pitkä aika.

Aamuklubia on ollut Raaskan mukaan hauska tehdä tuottaja Antti Granlundin ja juontaja Mikko Siltalan kanssa. Silti lähdössä on hyviäkin puolia.

- Jossain kohtaa on maksettava takaisin laulujen lunnaat eli tässä tapauksessa kahdeksan vuoden univelat. Aamutiimihommat on kuningashommia, eikä niitä voi tehdä puolivillaisesti. Kahdeksan vuoden aamurupeaman aikana miehet ympärilläni ovat vaihtuneet, ja jokaiselta olen oppinut paljon, kertoo juontaja.

- Fiilikset ovat ristiriitaiset: pelkään, ettei koskaan enää missään tule olemaan yhtä hauskaa kuin aamulähetyksessä Mikon ja Antin kanssa - toisaalta odotan innolla hiukan hitaampia aamuja, jolloin voin syödä aamiaista oikein ruokapöydän ääressä ja ottaa toisenkin kupin kahvia ennen töihin lähtöä.

Anna-Mari on ollut Iskelmän aamujen rakastettu ikoni, jonka hauskat ja yllättävät kannanotot ja mielipiteet eivät jättäneet ketään kylmäksi. "Aito", "lämmin", "nopea" ja "yllätyksellinen". Noihin neljään sanaan kiteytyy Anna-Marin vahvuudet juontajana.

-Välillä jopa yllätyksellisen nopea käänteissään, nauraa Iskelmän AamuKlubin tuottaja Antti Granlund, joka myös juonsi aamuja Anna-Marin kanssa parin vuoden ajan.

Aamuvirkkula-ohjelmaa Anna-Marin kanssa isännöi Timo Virkkula vuosina 2008-2012.

- Anna-Marissa minua on aina viehättänyt hänen taipumuksensa ajautua tilanteisiin ja hänen kykynsä innostua asiasta kuin asiasta. Esimerkkinä tapaus, jossa Anna-Mari oli ollut Helsingissä kävelemässä ja törmännyt U2:n kitaristiin, Edgeen. Kun hän seuraavana päivänä kertoi asiasta minulle lähetyksessä, oli innostus sitä luokkaa, että se kuulosti enemmän sitä, että hän olisi tavannut jonkun turkkilaisen, kertoo Virkkula.

- Repliikki meni suunnilleen näin: ”Tiätkö, mä olin eilen Helsingissä ja MÄ NÄIN ÖZIN! MÄ NÄIN ÖZIN! MÄ KÄTTELIN SITÄ! MÄ EN PESE MUN KÄTTÄ ENÄÄ IKINÄ!!!” Isolla kirjoitetut tulivat aika kovaa ja aika korkealta. Kun Anna-Mari lopettaa aamuissa, viimeisenä velvollisuutenani häntä kohtaan on opettaa entisten aamujuontajien salainen kädenpuristus ja kertoa salaisista kokoontumisista.

Oletko sinä seuraava Iskelmän aamujuontaja?

Raaska jatkaa juontotyötä Iskelmän illoissa ja viikonlopuissa. Hänellä tulee olemaan myös tärkeä rooli uuden aamupersoonan rekryprosessissa.

Raaskan lähdön takia aamujuontaja Mikko Siltala etsii viihdyttäjäpartneria ja aamupersonaa Suomen kolmanneksi kuunnelluimman radiokanavan aamuohjelmaan. Tarjolla on varsinainen unelmatyö Suomen parhaassa media-alan työpaikassa.

Iskelmän toimitukseen Kehräsaareen kaivataan ahkeraan ja iloiseen joukkoon uutta jäsentä. Aamuklubi on tiivis kolmen hengen tiimi, joka koostuu kahdesta juontajasta sekä tuottajasta. Tällä hetkellä tiimiläisiä on vain kaksi: juontaja Mikko ja tuottaja Antti Granlund.

- Jos koet olevasi tiimin puuttuva rengas, olet energinen ja hyvällä asenteella varustettu osaaja ja rakastat kotimaista musiikkia, hae paikkaa! Ja moccamestarin käyttötaito katsotaan eduksi, listaa Mikko Siltala.

Laita vapaamuotoinen hakemus, cv, palkkatoive sekä lyhyt videoesittely (mobiililaitteella kuvattu video riittää, kesto 1-2 min) itsestäsi osoitteeseen juontajaksi@bauermedia.fi. Jos olet työskennellyt aiemmin radiossa tai media-alalla, niin työnäytteet ovat myös tervetullut lisä. Hakuaika päättyy 4.9.2016

Lisätietoja tehtävästä antaa kahdeksan vuotta Iskelmän aamussa juontanut Anna-Mari Raaska, anna-mari.raaska@bauermedia.fi , puhelimitse arkisin klo 14-16 numerossa 020 747 4100 (vaihde).

Kilpailut

Uusimmat