Kaunistelematon dokumenttielokuva Dannyn urasta ja elämästä - katso traileri

14.10.2016 11:25 - Anna Hopi

Sakari Saksan ohjaama Danny-elokuva tuo viihteen grand old manista faneille paljon uutta tietoa.

Danny on suomalaisen viihteen kiistaton legenda, joka toi show-kulttuurin Suomeen. Hänen elämästään ja urastaan kertova elokuva saa maanlaajuisen ensi-iltansa 18. marraskuuta. Dokumenttielokuva valottaa Dannyn tekemää pioneerityötä - hän villitsi show-esityksillään ihmisiä aikana, jolloin tango oli valtakulttuuria.

Elokuvassa nähdään materiaalia Iso D:n kotiarkistoista, ja hänen tarinaansa valottavat ystävät ja yhteistyökumppanit. Mukana ovat muun muassa Pepe Willberg, Fredi, Erika Vikman ja Diandra.

Dannyn itsensä mukaan elokuva tulee näyttämään hänestä puolia, joista suuri yleisö ei ole ehkä vielä tietoinen.

- Lähdin siitä, etten halua olla kirjoittamassa sitä tai päättämässä ihmisistä. Minusta tämä on työ, jonka työryhmä tekee itse. Minulle nää jähtäväksi se, millaisen jäljen olen jättänyt suomalaiseen kevyeen viihteeseen ja kanssaihmisiini. En pelkää, koska en ole tehnyt pahaa kenellekään, sanoo Danny.

- Siellä on eri ihmisiä, jotka laukovat mielipiteitään. Dokumentissa on käsitelty naissuhteita, ystävyyssuhteita, työtä, vapaa-aikaa, asuinympäristöjä. Luulen, että purjehdustakin, koska voitin aikanaan Pohjanlahden Regatan purjehduksessa kansanvene-luokassa. On paljon asioita, joista ihmiset eivät tiedä mitään, jota elokuvan tekijä on halunnut valottaa.

Lue myös: Dokumenttielokuva ei kaunistele Dannyn elämäntarinaa: "En pelkää"

Kilpailut

Uusimmat