Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Uuden singlen julkaissut Laura Närhi: 'Elämänkokemus näkyy sanoituksissa'

10.02.2017 21:15 - Erica Alaluusua

Laura Närhi karsi tulevalta albumiltaan diskobiitit pois.

Laura Närhi, 39, on julkaissut uuden singlensä Olet mulle se, joka on hänen toinen singlensä ensi syksynä ilmestyvältä albumiltaan

Vaikkei Närhi itse sanoittanut tuoretta singleään, hän kertoo kappaleen sanoituksen olevan sellainen, jonka hän itsekin allekirjoittaa.

- Kappale kertoo siitä, miten tärkeää kestävässä rakkaudessa on hyväksyä toinen kaikkine puolineen. Se kertoo lisäksi, ettei toista ihmistä voi muuttaa.

Närhi voisi kuvitella laulun sopivan loistavasti esimerkiksi kesähäihin.

- Tänään juuri tajusin, että eikös se ole sellainen, että sitä voitaisiin laulaa kesähäissä, Närhi kertoo innostuneena.  

Alun perin uuden albumin oli tarkoitus ilmestyä jo edeltäneenä syksynä, mutta elämäntilanne hidasti levyn valmistumisprosessia.

- Haluttiin tehdä musiikkia vähän verkkaisemmin. Elämäntilanne on sellainen, ettei pysty ihan täysiä työviikkoja tekemään. Kun on lapsi kotona, työskentely on hitaampaa.

Närhi paljastaa, että tulevalta levyltä on karsittu diskobiitti ja tanssilliset elementit pois.

- Kappaleiden temmot ovat paljon rauhallisempia. Tuntuu, että levy levyltä sovitukset kasvavat koko ajan massiivisemmiksi. Ennen levyn tuotannon aloittamista ajattelimme, että olisi kiva tehdä minimalistista ja simppeliä musiikkia. Mutta lopputulos on, että me vain lisäämme elementtejä. Runsaasti taustalaulua ja jousia, kappaleet ovat aikamoisia teoksia.

Tuleva albumi aikaisempia kypsempi

Närhen mukaan elämänkokemus näkyy uuden levyn sanoituksissa.

- Kysymys on sävystä, jolla haluat laulaa jostakin, esimerkiksi rakkaudesta. Minulla ei ole enää intressiä eikä myöskään uskottavuutta laulaa sellaista, että asuisin jossain pienessä sotkuisessa yksiössä. Pitää laulaa asioista jotka ovat, tai voisivat olla läsnä elämässäni. 

- Tekstien pitää olla sellaisia, että ne sopivat suuhuni - olivatpa ne sitten omatekemiäni tai eivät.

Närhen lisäksi albumia ovat sanoittaneet esimerkiksi myös Saara Törmä ja Iisa Pykäri. Kappaleen arvo ei määräydy sen mukaan, onko sanoitus hänen omansa vai ei. 

- Vaikkei biisi olisikaan iteni kirjoittama, se menee filtterini läpi ja on minun hyväksymäni. Se on yhtä painava asia kuin se, että olisin itse sen kirjoittanut.

Närhi kertoo olevansa kirjoittajana todella tarkka.

- En hyväksy sellaisia tekstejä, jotka eivät tunnu omalta. Kappaleita myöskin hiotaan todella paljon. Pyydän korjausehdotuksia ja välillä biisit käyvät montakin kierrosta läpi, ennen kuin ne ovat oikeasti valmiita. 

- Äänitysvaiheessa eroa ei enää ole kappaleisiin, jotka olen itse kirjoittanut. Viimeistään keikkatilanteessa kirjoittajalla ei ole itselleni enää merkitystä, ne ovat yhtä lailla omia lapsia.

Laura Närhen tuoreen sinkun voit kuunnella alta, jos laitteellesi on asennettu Spotify.

Jos Spotifyn upotus ei toimi, kuulet sen myös tästä.

Lue myös: Laura Närhen ilmoitus löytyi vanhasta lehdestä: "Söpö tytteli etsii jäbiä"

Lue myös: Laura Närhi: Lavalla kaikki muu katoaa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat