Kuva: Senja Rapila

Hittikappale aiheutti hassun tilanteen ravintolassa: Fanilauma piiritti Tuure Kilpeläisen ja bändin

01.03.2017 10:00 - Anna Hopi

Autiosaari-kappaleen menestys on näkynyt Kaihon karavaanin keikkamatkoilla.

Iskelmä Gaalassa Vuoden yhtyeenä palkittu Tuure Kilpeläinen ja kaihon karavaani elää tällä hetkellä menestyksekästä aikaa. Yhtenä syynä on vuoden sisällä hitiksi noussut Autiosaari-kappale.

- Syksyllä tajusin suosiomme keikalla, kun biisissä on suvantokohta, jossa soitan kitaraa ja laulan, kun jengi räjähti laulamaan mukana täysillä. Mun ei olisi tarvinnut laulaa ollenkaan, Tuure Kilpeläinen muistelee.

- Toinen tilanne oli, kun olimme Vantaan Tulisuudelmassa keikalla. Siellä oli 9-vuotiaiden lappeenrantalaisten tyttöjen luistelujoukkue oli syömässä samassa hotelissa kuin missä mekin olimme. 50 nuorta mimmiä kysyi, voimmeko soittaa Autiosaaren. Soitimme sen, ja he lauloivat kaikki sanat mukana. Mietin, että tämä on mennyt kovaa läpi. Onneksi emme kuitenkaan ole one hit wonder.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Ilo voi olla todella syvällistä"

Kilpeläinen sanoo visioineensa bändille ilon täyteistä tulevaisuutta musiikillisesti.

- Autiosaari on portti uuteen karavaani-meininkiin. Se on lumiaura. Minulla on visio, mitä tapahtuu seuraavaksi. Menemme kohti rytmiä ja valoa. Meillä on ollut sellaista slaavilaista melankoliaa, se alkaa jäädä taakse, hän toteaa.

- Iloisen musiikin tekeminen ei ole välttämättä helppoa. Kävin tammikuun alussa Brasiliassa, ja lamppu syttyi, mikä on musiikin tehtävä. Se on myös tuoda iloa. Pystyn siihen ja haluan mennä sitä kohti. Ilon alle voi laittaa kaikenlaisia tekstejä, jotka ovat syvällisiä. Ilo on minusta yhtä syvää kuin suru tai melankolisuus. Ilossa on mieletön syvyys, Kilpeläinen hymyilee.

 Lue myös: Iskelmä Gaalan Vuoden yhtye on Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani!

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat