Kuva: AOP

Neon 2 tulee taas: Kesällä keikkalavoille, uutta musiikkia luvassa!

15.03.2017 15:55 - Anna Hopi

90-luvun suosikkibändi työstää uutta materiaalia.

Neon 2 -yhtyeen musiikillinen comeback näyttää fanien iloksi todennäköiseltä. Yhtye nähtiin viimeksi yhdessä Ylen We Want More -ohjelmassa. Tuolloin ilmaan jäi vielä leijailemaan kysymysmerkki yhtyeen jatkosta. Yhtyeen kitaristin Rami Alangon mukaan bändi kiertää Suomea tänä vuonna kymmenellä keikalla.

- Kesällä on tiedossa pari festarikeikkaa, ja loppuvuonna on pieni rupeama, mutta ei sen enempää, hän kertaa.

Bändi on innostunut myös tekemään uutta musiikkia nyt, kun Rami on muuttanut pitkän Espanjassa vietetyn ajanjakson jälkeen jälleen Suomeen.

- Nyt kun olen Suomessa, päätimme, että kokeilemme, pystymmekö tekemään vielä uusia biisejä. Se on mielenkiintoinen osuus tässä - irtoaako jotain sellaista, mitä uskaltaisi jopa julkaista, hän sanoo.

- Sen tiimoilta ollaan studioilla nyt!

"Ikivihreät asettavat riman korkealle"

Tässä talossa, Kemiaa, Polku, Ei yksinäinen unta saa... Yhtyeellä piisaa hittejä, jotka kaikuvat edelleen karaokebaareissa ja radioissa.

- Olemme siitä järjettömän iloisia edelleenkihn. En tiedä, miten siinä on voinut niin käydä. Sitä vaan ihmettelee, kun katselee aikaa taaksepäin. Samalla se asettaa myös kovan riman. Jos haluaa uutta julkaista, se ei voi olla ihan huonoa. En ole varma, saammeko mitään niin hyvää tehtyä. Nyt tuntuu itseasiassa ihan hyvältä, että mikseipä saataisikin, Alanko hymyilee.

90-luvun suosikkiyhtye julkaisi 1990-luvulla kolme menestysalbumia Polku, Rivien välistä ja Viides vuodenaika. Vuonna 2004 saatiin pihalle bändin kokoelmalevy.

Alangon mukaan Neon 2 on vuosien saatossa kypsynyt, ja se saattaa näkyä uudessa musiikissakin.

- Biisit eivät saa toistaa mennyttä, meidän täytyy olla tässä ajassa kiinni. Aiheiden puolesta suorempaa ja aikuisemmasta näkökulmasta. Haluamme laulaa konkreettisemmista aiheista. Tietenkin meidän soundi on sellainen, ettei siitä kokonaan eroon päästä, hän pohtii.

"Päätin, etten enää tee musiikkia"

Bändin toinen keulahahmo Jussi Rainio on suhtautunut vuosia myötämielisesti ajatukseen Neon 2 -yhtyeen paluusta. Alanko on empinyt - pitkä tauko viihdealalta on tehnyt hänelle hyvää.

- Päätin jossain vaiheessa, etten enää tee mitään musiikkia, mittari tuli niin täyteen tätä touhua. Rakastuin teknologiaan ja internetin palveluihin ja olen tehnyt niitä juttuja 15 vuotta. Asuin monta vuotta Espanjassa ja kun emme nähneet bändin jätkiä, musiikki jäi itsestään pois. Nyt tuntui yllättäen aika kivaltakin ajatukselta tehdä jotain. Yhdessäolomme on luontevaa, olemme kuin poikaleirillä yhdessä, meillä on keskenämme hauskaa.

Tuttuja Neon 2 -hittejä on kuultu viime vuosina Ressun ja Jussin yhteiskeikoilla. Alanko sanoo, ettei Neon 2 -keikat vaikuta Ressun ja Jussin keikkailuun.

- Heillä on mukavat jutut menossa keikkapaikoilla, siihen Neon 2 ei tule väliin, hän toteaa jämäkästi.

Ystävyys kukoistaa vuosien jälkeen

Rami Alanko toimi vuosia Neon 2 -yhtyeen kitaristina, kun Jussi Rainio sai osakseen nokkamiehen leiman ja isoimman julkisuuden. Miten miesten ystävyys on muuttunut vuosien saatossa?

- Olen tuntenut Jussin ainakin 30 vuotta. Silloin 30 vuotta sitten koulutin hänet olemaan poppari. Kerroin, miten hommaa pitää mielestäni tehdä. Sen kovan koulun hän otti hyvin haltuun, ja sitten meille tuli nämä Neon 2 -vuodet, suursuosiota ja kiertueita. Kun tiet erosivat, Jussi jatkoi omaa juttuaan. Olimme monta vuotta sellaisissa väleissä, ettemme puhuneet juurikaan edes puhelimessa, Rami muistelee.

- Hänen hankaluuksiensa jälkeen, kun hän jätti juomiset ja kaikki muut, niin sen jälkeen ystävyys muuttui. Meillä ei ole koskaan ollut näin hyvää ystävyyttä kuin meillä tällä hetkellä on. Siitä olen todella iloinen. Voimme puhua ei-musiikillisia asioita syvällisesti. On mahtavaa, että ystävyytemme on kypsynyt vuosien varrella tähän kuntoon.

Lue myös: IS: Jussi Rainio avautui Neon 2 -vuosistaan: "Menestys oli psyykelle liikaa"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat