Kuva: Bo Stranden

Joel Hallikainen: "Uhrasin miltei perheeni uran takia"

06.04.2017 13:49 - Anna Hopi

Kuurankukka-kappaleen suosio muutti Hallikaisen elämän hyvässä ja pahassa.

Laulaja Joel Hallikaisen Kuurankukka on kappale, joka jäi aikoinaan suomalaiseen musiikkihistoriaan. Mies toteaa, että oli luojan lykky, että kappale päätyi hänelle.

- Se oli omalla tavallaan työtapaturma. Kun Timo Koivusalo aikoinaan sävelsi kappaleen, hän kertoi minulle ajatelleensa Esa Niemitaloa, joka on Tapio Rautavaaran tyylinen laulaja. Timo tarjosi kappaletta kuitenkin Rainer Frimanille, mutta se ei sopinut Raikun ohjelmistoon. Sanoin studiolla, että kappaleen temmon pitäisi olla letkeämpi, ei laahaava marssi, hän muistelee.

- Biisi tehtiin levylle, ja äänite oli lähes unohtumassa, kunnes marraskuun lopulla vuonna 1992 Tapani Perttu ilmoitti, ettei pääse sairastumisensa takia esiintymään sovitusti Tuttu juttu -ohjelmaan. Meillä oli kaksi tuntia aikaa miettiä, että mistä saamme solistin paikalle. Sain mahdollisuuden laulaa kappaleeni TV:ssä.

Hallikainen hymyilee, ja muistelee kirjotitaneensa bändille kappaleen soinnut ruutupaperille ylös ennen esitystä.

- Soitimme kaksi kappaletta, Sinulle ja Kuurankukka. Seuraavana aamuna kello kahdeksan kaikki tiesivät kappaleen.

Suosio yltyi niin mittavaksi, että se verotti Joel Hallikaisen voimia ja mielenterveyttä.

- 1990-luvulla oli suomalaisessa viihteessä tilausta minunkaltaiselleni artistille. Siinä Rainer Frimanin jälkeen ennen Jari Sillanpäätä. Kansa halusi uuden laulajatähden, ja vastasin siihen kysyntään. Uhrasin siihen uraan miltei perheeni, kunnes ymmärsin laittaa pelin poikki. Onneksi pistin, koska nyt voin vuonna 2017 tehdä nostalgiarundin, minulla on perhe kasassa ja pää kasassa. Vain odotan, että pääsen kohtaamaan yleisöni, hän naurahtaa.

Lue myös: Kuurankukasta tänä vuonna 25 vuotta - Joel Hallikainen palaa tanssilavoille uudella kappaleella

Lue myös: Joel Hallikainen tuo nostalgiset hittinsä Iskelmäfestivaaleille: "Kuurankukka muistetaan yhä!"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat