Kuva: Mikko Räsänen

Jari Sillanpää lähtee konserttikiertueelle: "Annan palaa täysillä!"

09.05.2017 09:16 - Anna Hopi

Suomen suosituin viihdetaiteilija Jari Sillanpää lähtee syyskuussa Valokeilassa -kiertueelle.

Jari Sillanpään edellisestä konserttikiertueesta on kulunut joitakin vuosia. Syksyllä 2013 ja keväällä 2014 mies tähditti lähes kaikilla konserttipaikkakunnilla loppuunmyytyä Liekeissä-kiertuetta. Nyt Siltsu nähdään Valokeilassa-kiertueella, joka starttaa syyskuussa Oulusta ja päättyy lokakuun lopussa Helsinkiin. Kiertue kattaa 14 paikkakuntaa.
 
- Odotan iloisena, innostuneena ja täynnä energiaa pääseväni jälleen kiertueelle. Olenhan minä toki kaiken aikaa keikkaillut ja esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa, mutta pitkissä konserttikiertueissa on aina jotain erityisen jännää ja kiihottavaa, joka alkaa jo niiden suunnitteluvaiheessa. Kiertueen nimi, teema, säestävä yhtye, biisivalinnat ja paljon muuta pohdittavaa? Tuttua ja turvallista vai uutta ja haastavaa? Jari Sillanpää pohtii.

(kuva: Mikko Räsänen)


 - Tällä kertaa olen päätynyt poikkeuksellisen intiimiin ja vähäeleiseen konserttitoteutukseen. Haluan päästä mahdollisimman läheiseen ja sydämelliseen yhteyteen yleisön kanssa ilman isoa orkesteria, jättikuvaruutuja ja valkokankaita, ilotulitteita tai rempseää rekvisiittaa. Hienojen laulujen lisäksi vain valokeila ja pieni bändi ovat nyt se, mitä haluan yleisölle tarjota, mies jatkaa.
 
Kiertueella Jaria säestää hänen pitkäaikainen yhteistyökumppaninsa, kapellimestari ja pianisti Heikki Elo. Heikki Elon lisäksi lavalle nousevat näillä näkymin kitaristi ja puhallinsoittaja. Tavoitteena on luoda konsertteihin taianomaisen herkkä ja akustinen, miltei unplugged-henkinen tunnelma.
 
- Laulan itselleni tärkeitä, koskettavia ja kiihkeitä lauluja, mutta jo ohjelmistoa laatiessani otan tietysti huomioon yleisön toiveet ja odotukset. Ja silloin, kun konsertissa vauhti kiihtyy ja tunnelma kohoaa, niin annan palaa täysillä ja estotta. Mutta silloin, kun konsertissa herkistellään ja pysähdytään romantisoimaan, niin odotan kuulevani jokaisen huokauksenkin salista.
 
 
Katso alta kiertueen konserttipaikat.
 
Pe 29.9. Madetojan Sali, Oulu
La 30.9. Kuhmo-talo, Kuhmo
Su 1.10. Carelia-sali, Joensuu
To 5.10.  Savonlinnasali, Savonlinna
Pe 6.10.  Kuusankoskitalo, Kouvola
La 7.10.  Logomo, Turku
To 12.10.  Tampere-talo, Tampere
Pe 13.10.  Promenadikeskus, Pori
La 14.10. Peuranka Areena, Laukaa
Su 15.10.  Lappeenranta-sali, Lappeenranta
Ke 25.10.  Verkatehdas, Hämeenlinna
To 26.10.  Sibeliustalo, Lahti
Pe 27.10.  Mikaeli, Mikkeli
Su 29.10.  Finlandia-talo, Helsinki
 
Kaikki konsertit alkavat kello 19.00. Lippuja keikoille saat Tiketistä, Ticketmasterista ja Lippu.fi-sivustolta.

Lue myös: Jari Sillanpään sanottiin lihoneen - napautti häntä arvostelleita nerokkaasti

Kilpailut

Uusimmat