Kuva: Mikko Räsänen

Vesala ei aluksi osannut suhtautua julkisuuteen: "Olin angstinen ja suojelin itseäni"

05.06.2017 10:00 - Anna Hopi

Laulaja Vesala on oppinut vuosien varrella olemaan pelkäämättä sitä, että hänet tunnistetaan.

Laulaja Paula Vesala, 35, nauttii elämästä Yhdysvalloissa. Eniten hän fiilistelee ulkomailla sitä, että saa kulkea kadulla tunnistamattomana. Suomessa hänet tuntee jokainen.

Enää se ei ahdista, koska nahka on parkkiintunut kestämään erilaista palautetta ja toimittajien uteliaisuutta.

- Parikymppisenä julkisuus oli ahdistavaa, kun PMMP:n Rusketusraidat lävähti isoksi hitiksi. Siitä parin vuoden sisään olin aika kovassa pyörityksessä. En osannut silloin suhtautua julkisuuteen niin hyvin. Olin angstisempi ja suojelin tosi paljon itseäni. Olin varmasti enemmän piikit pystyssä, hän sanoo.

- Nyt olen osannut olla avoimempi oman yleisön kanssa, ja myös toimittajien kanssa. Silloin olin epäluuloinen, että mitä tuo yrittää tuossa. Olen tajunnut sittemmin, että useimmat ihmiset haluavat hyvää. Olen myös oppinut, ettei jokaiseen kysymykseen tarvitse vastata. Jos kysytään jostain, mistä ei halua puhua, voi vain sanoa, että nyt ei ole oikea hetki.

"En ote itseeni somessa tapahtuvia asioita"

Vesala myöntää, että julkisuuden henkilöllä suhde sosiaaliseen mediaan on usein monimutkainen.

- Joillain muilla julkisuuden henkilöillä voi olla vahvempiakin kokemuksia siitä, millaista on joutua somemyrskyn kohteeksi. Se riippuu siitä, miten iso asia some on omassa elämässäsi. Jos olet sitä sukupolvea, joka ilmaisee kaiken sosiaalisessa mediassa, tai määrität muuten persoonasi sen kautta, silloin siellä tapahtuvat hyökkäykset voivat tuntua todella musertavalta, Vesala pohtii.

- Olen pyrkinyt määrittämään  itseni niin, etten ota itseeni siellä tapahtuvista jutuista. En kyllä muutenkaan saa kovin paljoa kakkaa niskaan. Olen ollut todella onnekas, kun en ole joutunut vuosiin negatiivisen myllytyksen kohteeksi, hän huokaa ja hymyilee.

Lue myös: Paula Vesala pitää lapsen kanssa Suomessa vierailua tärkeänä: Täällä lapsista tulee rohkeita

Kilpailut

Uusimmat