Kuva: Senja Rapila

Tähtiartistit ylistävät 70-vuotiasta Paula Koivuniemeä: "Suurin suomalainen naislaulaja koskaan"

19.06.2017 08:00 - Anna Hopi - Luettu 585 kertaa

Laulaja Paula Koivuniemi täyttää tänään tasavuosia.

Harvalla on yhtä näyttävää ja pitkää uraa takanaan viihdebisneksessä kuin tänään 70 vuotta täyttävällä Paula Koivuniemellä. Paula on tuttu kasvo, jonka rakkaimpia kappaleita on kuunneltu vuosikymmenten ajan. Hän on monelle nykypäivän artistille esikuva ja inspiraation lähde.

Kysyimme Paulan kollegoilta ajatuksia legendaarisesta iskelmä-ikonista. Lue tarinat alta.

Antti Ketonen

(kuva: Mikko Räsänen)

"Tämä Ketosen Antti on ihaillut Paula Koivuniemeä lapsesta asti. Hän on innoittaja, jonka takia olen lähtenyt tälle uralle. Muistan, kun olin jossain Goom-risteilyllä lukion aikaan, missä Paula esiintyi. Olin eturivissä kuuntelemassa häntä Neljänsuoran poikien kanssa. Paula ojensi minulle yhtäkkiä mikin ja sain laulaa kertosäkeen hänen kappaleeseensa. Siitä jäi aika hieno fiilis.

Olemme tavanneet hänen kanssaan paljon vuosien varrella. Hän on todella valloittava persoona. Asumme Paulan kanssa aika lähekkäin, ja aina kun hän tulee kaupungilla vastaan, tulee hyvä fiilis. Paula on huippuartisti ja toivon hänen jatkavan uraansa vielä pitkään."

Laura Närhi

(kuva: Mikko Räsänen)

"Minulla on aina ollut ihaileva suhde Paula Koivuniemeen. Olen nähnyt monesti häntä keikoilla, katsellut miten se nainen ottaa haltuun lavan kuin lavan. Hän on käsittämättömän taitava ja karismaattinen tyyppi. "

Matti Ruohonen

(kuva: Mikko Räsänen)

"Paula Koivuniemi on esimerkillinen artisti, koska hän on tehnyt liikkeensä harkitusti ja miettinyt viimeisen päälle, mitä yleisö häneltä odottaa. Paulan onni on ollut uransa aikana se, että hänelle on löydetty ne oikeat biisit. Hänellä on kuitenkin erikoinen soundi äänessä, ja siihen on pitänyt harkitusti löytää kappaleet. Mutta kuten tiedetään, hittejä Paulalla on vaikka kuinka! 

Artistin tunnistettavuus on kaiken A ja O, ja Paulan ääni on seksikäs! Hänellä on myös ollut oikeat ihmiset takana tukijoukoissa. Paula on ollut monipuolinen taiteilija vuosien aikana. Hänen kohdallaan on kysymys taiteilijasta, ei pelkästä iskelmälaulajasta. Hän on tehnyt tinkimätöntä työtä ja pysynyt huippuartistin tasolla kaikki nämä vuodet."

Arttu Wiskari

(kuva: Senja Rapila)

"Paula on merkittävä nainen suomalaisessa musiikkihistoriassa. Hän on onnistunut päivittämään tyyliään tähän päivään. Jos olet Paulan keikoilla käynyt, niin siellä käyvät kaiken ikäiset ihmiset. Hän on ajaton daami. Olen miettinyt, että pyytäisin joskus Paulaa avaamaan mun albumin. "

Toni Wirtanen

(kuva: AOP)

"Paula Koivuniemi on yksi suurimmista, ellei suurin suomalainen naislaulaja koskaan. Arvostan häntä suuresti. Hänellä on hieno karisma, mahtava keikkaura takana. En voi kuin ihailla sitä suorittamista, millä Paula vetää. Siinä on sydän mukana. Hän on niin kova muija, ettei tuollaisia tehdä enää.

Hänellä on rokkimimmin sydän, ja se on erittäin hienoa. Kun hänen sisäinen rock-tiikeri lähtee jylläämään, sitä ei voi sanoin kuvailla. Arvostukseni häntä kohtaan vain nousi tässä eräässä TV-ohjelmassa, jossa saimme istua kymmenen iltaa yhdessä."

Tuure Kilpeläinen

(kuva: Senja Rapila)

"Minulla on monia muistoja Paulaan liittyen. Kun olin ihan pieni poika, näin hänen esiintymisen Tv:stä ja hän lauloi mielestäni suoraan minulle. Tummat silmät, ruskea tukka... Huudin meidän äidille, että hän laulaa suoraan minulle. Samaistuin kappaleeseen, ja Paula sulatti sydämeni. 

Kohtasimme 10 vuotta sitten konsertissa, jossa esitimme slaavilaisia iskelmiä, jossa oli Kerkko Koskisen iso bändi. Vedimme silloin Paulan kanssa silloin yhdessä Miljoona ruusua ja kävin hänen kotonaan sitä treenaamassa.

Tajusin silloin, miten välitön ja rento tyyppi hän on. Ymmärsin, että se on se yksi salaisuus, miksi hän on ollut pinnalla pitkään. Hänessä ei ole diivailua. Siinä sen näkee, että mitä isompi stara, sen mutkattomampi ihminen. Hän on viisas, kaunis ja älykäs nainen."

Danny

"Ensimmäisen kerran näin Paula Koivuniemen Pohjanmaalla yhteisellä keikalla. Hän oli muistaakseni silloin isänsä orkesterin kanssa ja ihmiset tykkäsivät kovasti Koivuniemen laulannasta. Hän on raivannut hienosti tiensä koko Suomen laulajattareksi. Hän aloitti hommansa kutsumuksesta jo varsin nuorena ja sai hyviä ohjeita isältään - sen ansiosta hänestä tuli täysverinen ammattilainen.

Paula Koivuniemi on kaunis nainen, ja määrätietoinen työssään. Hänellä on ollut hyviä tuottajia levyjen teossa mukana. Hän on koko ikänsä tehdä tätä työtä. Tiedän, miten vaikea polku tämä on kaikille taiteilijoille. Katri Helena ja Paula Koivuniemi ovat ne kaksi tämän ikäryhmän taiteilijaa, jotka ovat tehneet tätä työtä uskollisesti ja palvelleet yleisöään hyvin."

Lue myös: Paula Koivuniemi MTV:lle rakkauselämästään: En voisi ottaa nuorempaa kumppania kuten Danny

Kilpailut

Uusimmat