Kuva: Fotolia

Hannan, 31, elämä romahti lapsen kuoleman takia: "Kaija Koon kappale antoi voimaa selvitä"

21.09.2017 14:30 - Anna Hopi

Hannan pieni poika ei kasvanut koskaan aikuiseksi.

Hanna, 31, koki kaksi vuotta sitten kohtalon, joka on jokaisen vanhemman pahin pelko. Hänen 6-vuotias poikansa lähti isovanhempien kanssa saareen retkelle, eikä enää koskaan palannut kotiin. Sen sijaan 6. kesäkuuta 2015 perheenäiti sai poliisit ovelleen suruviestin kanssa.

- Kun näin poliisit ja kriisityöntekijät ovella ajattelin ensin, että toiselle vanhemmalleni on käynyt jotain. He pyysivät minut istumaan ja tajuan nyt miksi. Elämäni romahti, kun kuulin poikani hukkuneen saaressa, hän kertoo Voice.fi -sivustolle.

Hanna oli saanut nuorimmaisen lapsensa vain viikko ennen poikansa kuolemaa. Hän kutsuu itseään onnekkaaksi, koska surun keskellä hänellä oli kaksi tytärtä, jotka muistuttivat, että elämä jatkuu.

- Minulla oli syy taistella. En muista poikani kuoleman jälkeisestä ajasta paljonkaan. Se meni kutakuinkin niin, että otin aamulla kupin kahvia ja istun pöytään, ja yhtäkkiä olikin jo ilta, hän sanoo.

Perheenäiti kertoo ammentaneensa suuren surun keskellä voimaa musiikista. Hän istui joka päivä poikansa haudalla ja kuunteli Kaija Koon musiikkia. Erityisesti voimaa antoi Jos sua ei ois ollut -kappale, joka kertoo menetyksestä.

- Istuin haudalle ja laitoin Kaija Koon kappaleen voimaan. Siinä on monta lausetta, jotka kolahtavat. Löysin biisin vasta poikani kuoleman jälkeen ja sen sanat osuvat. "Ei sua minusta voi erottaa, jäät osaksi mieleni maisemaa." Sytytin aina kynttilän haudalle - oli jostain syystä todella tärkeää, että siellä palaa aina kynttilä, hän sanoo.

"Tuttu tuoksu voi laukaista surun"

Hanna palasi äitiyslomalta töihin marraskuussa, ja kulkee päivittäin hautausmaan ohi. Hän kertoo käyvänsä edelleen joka päivä istumassa hetken poikansa haudalla.

- Poikani on aina mielessäni ja aina jollain lailla läsnä. Oloni on edelleen välillä tuskainen. Itken enkä voi tehdä mitään. Vuosipäivät ja syntymäpäivät ovat pahimpia. Jouluna koti tuntuu tyhjältä ilman häntä. Tuttu tuoksu tai muisto voi laukaista surun, Hanna sanoo.

- Hän oli ihana, hyväsydäminen poika, joka ajatteli aina muita. Hän halusi auttaa vastasyntyneen pikkusiskonsa hoidossa, perheenäiti muistelee.

- Olen nähnyt kuoleman jälkeen yhden todentuntuisen unen, jossa tapasin hänet. Se oli voimaannuttavaa. Hän tuli tervehtimään unessa minua kesken koulupäivän, ja näimme pikaisesti. Hän ei voinut jäädä siihen, mutta sanoi, että kohtaamme vielä. Uskon, että näin varmasti on. Tunnen välillä hänen läsnäolonsa, Hanna sanoo.

Kuuntele alta Kaija Koon Jos sua ei ois ollut -kappale.

Kaijan musiikki on antanut monelle ihmiselle voimaa. Kaija Koo ja Lauri Tähkä viihdyttävät Iskelmän synttäriristeilyllä 12.-13. lokakuuta. Lue lisää risteilystä ja osta liput täältä

Lue myös: "Poikaystävän kuolema syöksi masennukseen, Kaija Koon musiikki auttoi takaisin"

Lue myös: Kaija Koo, 55, avoimena: "Haluaisin ahneuden ja itsekkyyden pois itsestäni"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat