Kuva: Senja Rapila

Suomalaisrokkari oli jo lopettamassa musahommat kokonaan - "Totesin, että olen paska soittamaan"

06.10.2017 14:45 - Iiro Myllymäki

Vesterinen yhtyeineen -bändin solisti Tero Vesterinen siirtyi kitaristiksi laulajaksi kaveriensa ehdotuksesta.

Vesterinen yhtyeineen -bändi on juhlistanut taivaltaan julkaisemalla kokoelma-albumin tuotannostaan. Bändi perustettiin vuonna 2006, ja viime vuonna bändi kiersi Suomea 10-vuotisjuhlakiertueen merkeissä. Bändin laulaja Tero Vesterinen kertoo Radio Cityn haastattelussa, mikä hänelle ensimmäisenä tulee mieleen bändin kymmenen vuoden mittaisesta taipaleesta.

- Kyllä se on ystävyys. Meidän kaveriporukkamme on hitsautunut vuosien aikana tiiviiksi. Ei tästä mitään tulisikaan, jos kemiat eivät toimisi. Tämä toilailu olisi jo loppunut ajat sitten ilman sitä, Vesterinen kertoo.

Toiseksi miehelle tulee yhtyeen yhteisestä matkasta mieleen aito palo musiikin tekemiseen. Yhtyeen musiikinluontiprosessi on hyvin yhteisöllinen, sillä kaikki osallistuvat musiikin tekemiseen. Ystävyys ja yhdessä tekeminen ovat bändin kivijalat.

Ennen Vesterinen yhtyeineen -bändin perustamista Tero Vesterinen soitti kitaraa hevibändissä. Vesterinen kuitenkin koki, ettei koskaan ollut tarpeeksi hyvä kitaristi.

- Kitaransoittoni loppui, kun totesin, että olen niin paska soittamaan ettei tästä tule mitään, vaikka olen tätä lapsesta asti veivannut. Tuntui siltä, etten kitaralla pysty ilmaisemaan sitä, mitä päässäni liikkuu. Olin jo lopettamassa musiikkihommia kokonaan, mutta sitten kaverit ehdottivat, että voin laulaa. Siinä ei tarvitse sorminäppäryyttä. Sillä tiellä olen edelleen, Vesterinen kertoo.

Voit kuunnella Vesterinen yhtyeineen -bändin Paviaani-kokoelmalevyn alta, jos laitteellesi on asennettu Spotify:

Lue myös: Luulitko, että suomalaisbändin levynkannessa on nainen korkokengissä? Moni menisi samaan halpaan

Radio City, Voice.fi ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan

Kilpailut

Uusimmat