Kuva: AOP

Kovan stressin tuomat sydänvaivat pelästyttivät Markku Aron: "Nyt osaan hiljentää ajoissa"

11.12.2017 09:15 - Anna Hopi

Laulajakonkari on oppinut pitämään voinnistaan huolta.

Laulaja Markku Aro, 67, on saanut tehdä pitkän uran viihdebisneksessä. Hän on kohdannut viime vuosina terveysongelmia

- Sydämen rytmihäiriöt pysäyttivät minut muutama vuosi sitten. Olin Niemisen Esan synttäreillä esiintymässä ja vointini oli niin huono, että hädin tuskin selvisin siitä esityksestä, hän muistelee vuoden 2012 tapahtumia.

- Se oli pahin. En jaksanut oikein rappuja nousta ylös. Henkeä salpasi. Se hämmensi, kun olen aina urheillut ja harrastanut kaikenlaista liikuntaa. Menin Tampereen yliopistolliseen sairaalaan ja minua tutkittiin viikon ajan ja otettiin sydänfilmiä. Kardiologi epäili sepelvaltimotautia. Kun tukoksia ei löytynyt, se oli paras joululahja sinä vuonna, hän sanoo.

Aro sanoo olevansa onnellinen, ettei hänellä ole sepelvaltimotautia. Jälkikäteen hän epäilee, että kova stressi aiheutti sydänvaivat.

- Kun vietin lomaa tammikuun puoleenväliin asti, ja olin rauhassa kotona. Kävelin vain pihalla ja mietiskelin elämääni. Tammikuun 15. päivä rytmihäiriöt loppuivat kuin seinään, hän sanoo.

- Suomessa on niin hyvät lääkärit, että jos tällaisia oireita tulee, pitäisi heti mennä saamaan sitä hoitoa. Saan kiittää vieläkin hyvästä hoidosta, kun sain niin hyvää hoitoa. Olen nyt täysin terve. Tilanne aiheutti sen, että osaan hiljentää ajoissa, laulaja kertoo.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Golf on ykköslaji"

Aro kertoo pitävänsä voinnistaan huolta golf-kentällä kävelemällä ja kuntosalilla treenaamalla. Hän sanoo liikkumisen olevan tärkeää niin kunnon kuin elämän mielekkyydenkin kannalta.

- Golf on ykköshenkireikäni. Ympäri Suomea löytyy kavereita, jotka harrastavat samaa lajia. Olisi hauskaa päästä pelaamaan Vicky Rostinkin kanssa, kun hänkin pelaa, laulaja toivoo.

Lue myös: Härski kappale muutti Markku Aron uran: Sadat naiset lähestyivät

Kilpailut

Uusimmat