Kuva: Pixabay

Suomirockin tragedia: Bändi hajosi juuri ennen esikoislevyn julkaisua - albumista tuli klassikko!

17.01.2018 12:30 - Mikko Räsänen

Rock'n'Roll Bandin ura jäi harmittavan lyhyeksi.

Hanoi Rocks -legenda Sami Yaffa muistelee RadioPlayn Klassikoiden kullankaivajat -ohjelmassa maailman merkittävimpiä biisejä, albumeja ja yhtyeitä. Suomen rock-historiaan keskittyvässä jaksossa Yaffa haluaa nostaa esille erään klassikkoalbumin, jota kaikki eivät välttämättä tunne.

Kyseessä on Rock'n'Roll Bandin vuonna 1975 julkaisema Everybody Needs Dancemusic Sometimes

- Tämä tarinahan on traaginen, sillä bändiltä tuli vain yksi levy, ja yhtye hajosi ennen kuin koko albumi tuli pihalle, Yaffan juontajapari Ville Kinaret kertoo.

Yaffa muistaa edelleen albumin ilmestymisen yli 40 vuoden takaa.

- Tuo levy tuli Hurriganesin Roadrunnerin ja Crazy Daysin jälkeen. Muistan, kun ostin albumin. Se kolahti ihan heti, Yaffa muistelee.

Rock'n'Roll Bandin takana olivat Dave Lindholm, Pave Maijanen ja Affe Forsman.

- Monelle bändi on nimenä tuntematon, mutta kun aletaan puhua nimistä, ketä bändiin kuuluu, alkaakin se jo vähän puhuttelemaankin porukkaa, Kinaret huomauttaa.

- Daven aiempi tuotanto oli suomenkielistä trubaduurimeininkiä ja bluesia. Sitten tuli tämä ja yhtäkkiä mieletön tykki rock'n'roll-levy. 

- Dave on yksi Suomen musiikin aarteita. Koko sen tuotanto ja artistikaari on ollut aivan uskomaton, ja hän vääntää edelleen hienoja albumeja ja hienoja biisejä. 

Everybody Needs Dancemusic Sometimes on yksittäisenä albumina innoittanut Yaffaa.

- Se levy on tosi tärkeä osa Suomen rock-historiaa ja täysklassikko!, Yaffa summaa.

Lataa RadioPlay ja kuuntele Suomen rock-historiaa käsittelevä jakso kokonaisuudessaan täältä.  Alla Rock'n'Roll Bandin tunnetuin kappale I'm Gonna Roll, joka valittiin vuonna 1975 Soundi-lehden äänestyksessä vuoden singleksi Suomessa.

Lue myös: Legendaarisen suomirock-kappaleen riffi paljastui kopioksi

Kilpailut

Uusimmat