Kuva: Mikko Räsänen

Pate Mustajärvi: "En ole muusikko"

03.04.2018 21:45 - Iiro Myllymäki

Pate Mustajärvi haluaa, että häntä kutsutaan esiintyjäksi, ei muusikoksi.

Rokkari Pate Mustajärvi, 61, tunnetaan sekä Popeda-yhtyeen nokkamiehenä että soolourastaan. Hiljattain hän pisti pakettiin konserttisalikiertueen, jolla kuultiin hänen soolomateriaaliaan. Vaikka mies ansaitseekin musiikista elannon, hän ei halua itseään kutsuttavan muusikoksi. Tämä käy ilmi Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastin haastattelussa.

- Jos laitan ammatiksi muusikko, niin kyllä se on loukkaus muusikkoja kohtaan. Olen laulaja, estraditaiteilija, esiintyjä, tulkitsija. Mutta en muusikko missään tapauksessa, Mustajärvi linjaa.

Pate Mustajärvi kertoo aloittaneensa bänditouhut rumpalina, mutta melko pian hän siirtyi rumpusetin takaa laulajaksi. Tämän myötä rumpujen ja kitaran soitto jäi.

- Toisaalta se on vähän surku. Olisi sitä voinut treenata instrumenttien soittamista enemmänkin. Ne vain on jäänyt pois ehkä senkin takia, että ympärilläni on aina ollut perkeleen hyviä muusikoita, Mustajärvi sanoo.

Sunnuntaibrunssin haastattelussa Mustajärvi kertoo myös, missä tilanteessa selfieiden pyytäjät ärsyttävät häntä eniten ja miksi Popeda kieltäytyi esiintymästä Emma-gaalassa playbackina. Voit kuunnella koko haastattelun tästä linkistä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Pate Mustajärvi uskoo yliluonnolliseen - "Totta kai täällä on muitakin kuin me"

Kilpailut

Uusimmat