Kuva: Senja Rapila

Neumann paljasti erikoisen faktan Dingon biisien takaa: "Moni kappale syntyy valtavan väsyneenä"

30.05.2018 19:15 - Katariina Auvinen

Dingo julkaisi uutta musiikkia toukokuussa.

Dingo palaa uudella kokoonpanolla ja uudella musiikilla keikkalavoille 14. heinäkuuta Rovaniemellä Iskelmä Kesä -tapahtumassa. Yhtyeen mukaan on hypännyt kaksi uutta jäsentä, joista yhtye tiedotti tämän vuoden alussa. Mukana ovat Lordi-yhtyeestä tuttu kosketinsoittaja Leena Peisa sekä Hybrid Childrenistä tuttu Saska Ketonen

Laulaja ja lauluntekijä, Pertti "Nipa" Neumann, 58, kertoi Iskelmälle antamassaan haastattelussa, että uusi kappale Tähtenä taivaalla, on syntynyt unen ja valveen rajamailla. 

- Kappale on syntynyt määrittelemättömässä tilassa. Voin sanoa, että omaksi tavaramerkikseni on leimaantunut se, että biisit lähtevät syntymään usein kun olen puoliunessa. Se on tietyllä tavalla ärsyttävääkin, Neumann miettii. 

Hän kertoo, että on hätkähtänyt unestaan siihen, että teksti on vyörynyt hänen päähänsä. Silloin pitää alkaa kirjoittamaan oli kello vaikka kolme aamuyöllä. 

- Tämä on tuttu tilanne myös vanhoilta Dingon ajoilta. Moni biisi on syntynyt silloin, kun olen ollut valtavan väsynyt, hän pohtii. 

Esimerkiksi vuonna 1985 syntynyt Kunnian kentät -kappale on yksi tällaisen tilanteen tuloksista. 

- Muistan, että tulin kotiin keikalta viiden aikaan aamuyöllä. Olin aivan puhki ja meninkin heti nukkumaan. Heräsin kuitenkin vajaan tunnin päästä siihen, että Kunnian kentät -kappaleen teksti oli mielessäni. Kirjoitin sen heti ylös ja sävelsin sen seuraavana päivänä, mies kertoo.

Mies kertoo odottavansa innolla jo tulevia keikkoja. Yhtyeen uudet jäsenet ovat solahtaneet bändin rytmiin mukaan erinomaisesti. 

- Meillä on todella luovaa, sen aistii jokainen, Neumann lupaa. 

Dingo julkaisi Tähtenä taivaalla -kappaleen kappaleen 18. toukokuuta. 

Kilpailut

Uusimmat