Kuva: Mikko Räsänen

Suosikkiartistit hehkuttavat Kaija Koota: "Ensikohtaaminen oli kuumottava"

05.11.2018 21:15 - Henna Koste

Kaija Koo on nainen, josta jokaisella on mielipide. Tutut laulajat kertovat nyt omansa.

Kaija Koon upea ura on jatkunut jo yli 30 vuotta. Artistin ura ei kuitenkaan ole näyttänyt hiipumisen merkkejä, päinvastoin! Hiljattain kaksi Hartwall Areenan keikkaa myytiin loppuun hetkessä. Iskelmässä marraskuu on Kaijakuu. Kanavalla etsitään myös Kaijan parasta biisiä ja vastannaiden kesken arvotaan lippuja konsertteihin

Artistit intoituivat muistelemaan yhteisiä hetkiään Kaijan kanssa sekä kertomaan mielipiteensä naisesta Iskelmän Iltapäivässä. 

- Uusi tuttavuuteni! Musta tuntuu, että olen miniversio Kaijasta. Olen viettänyt pari hyvää iltaa sen naisen kanssa, hän on ihana! On ihanaa, että voit olla ystävä ihmisen kanssa, vaikka olette ihan eri maailmoista ja myös iältään. Kaija on mulle ihan legenda, toteaa Alma

Jannika B on kuunnellut Kaija Koota lähes aina.

- Kaija Koo on ensimmäinen liveartisti, kenet olen nähnyt. Vuosi taisi olla ehkä -92, olin ekaluokkalainen. Pappa vei minut Kaijan keikalle Kokkolan urheilukentälle. Hauskaahan on, että Kaijan sukunimi on Kokkola. Minulla on kuva, jossa olen Kaijan kanssa. Minulle on sininen antennipipo päässä. Se oli ensikosketukseni livemusiikkiin, artisti kertoo.

Jannika on tavannut Kaijan myöhemminkin ja saanut oppia uraansa. 

Erikoinen ensikohtaaminen Kaijan kanssa

Kasmir ihailee Kaijaa ja hänellä on jopa Kaija-niminen kappale. 

- Kaija koskettaa kaikenikäisiä. Hän on toteeminainen monille, Kasmir sanoo.

Mies kertoo, kuinka juuri Kaija Koo päätyi hänen kappaleensa tähdeksi.

- Mietin kenen keikalle menisi. Kuka olisi sellainen artisti, kenet tiedän tosi hyvin, mutten ole kuunnellut niin paljoa - siitä tulee kohta "laulan mukana, vaik en osaa sanoja". Se toimi superhyvin. Nythän Kaija on taas menossa Hartwallille, joten tästä tulee taas ajankohtainen biisi. 

Kasmir muistaa edelleen, kun hän kohtasi Kaijan ensimmäistä kertaa. Silloin kappale oli juuri tulossa julki. 

- Se oli kuumottavinta, koska en ollut tavannut häntä ennen. "Multa on tulossa Kaija-niminen biisi ja se Kaija tarkoittaa nimenomaan sua", Kasmir muistelee sanoneensa nopean esittelyn jälkeen. 

Kaija ilahtui uutisesta. Pian Kasmir kuuli, että kappale on soinut myös Kaijan omilla keikoilla lopuksi.

Maija Vilkkumaa ihailee Kaijan ammattitaitoa sekä luonnetta.

- Hänhän on ihan maaginen ja uskomaton pakkaus. Kukaan ei ymmärrä, miten voi olla mitään niin siistiä. Hän on aina vaan vetänyt omaa juttuaan. Aina puhutaan siitä että, kun naiset täyttävät neljäkymmentä, he eivät ole enää kiinnostavia. Kaija on varsinkin osoittanut, ettei se ole niin. Hän on supertähti. Olen viettänyt hänen kanssaan muutaman illan; hän on mielettömän hauska ja samaan aikaan lämmin, viisas. Hän suhtautuu asioihin nuoren ihmisen uteliaisuudella. Joka kuun pitäisi olla Kaijakuu!, Vilkkumaa hehkuttaa. 

Reino Nordin lauloi Kaija Koon tänä vuonna ilmestyneellä Paa mut cooleriin -kappaleella. Mies kuvailee projektia mielenkiintoiseksi.

- Kokkola määrää. Hän on päällikkö, Nordin tiivistää. 

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Kaija Koo, 55, uransa päättämisestä - "Todennäköistä, että viimeinen keikka ei ole hirveän kaukana"

Kilpailut

Uusimmat