Kuva: Lauri Kujanpää

Teleks meinasi jättää hittikappaleensa tekemättä - "Onneksi päätettiin toisin"

29.11.2018 18:15 - Lauri Kujanpää

Teleks julkaisi tänä syksynä uuden kappaleen Ikean Kuvasto.

Pop-yhtye Teleks on tullut takaisin ja julkaisi myös uuden kappaleen Ikean Kuvasto. Laulaja Pepe Johansson sekä kitaristi-tekstittäjä Markus Koskinen kertovat Voice.Fille, mikä sai miehet palaamaan musiikin pariin.

- Me ollaan tehty sinäänsä koko ajan musiikkia, mutta jotain tapahtui muutama vuosi sitten, kun löydettiin toisemme uudestaan ja saatiin uusi kipinä koko hommaan. Ei voi oikein sanoa, mitä silloin tapahtui, mutta jotain kävi, kertoo Johansson.

Uusi laulu, Ikean Kuvasto, on yhtyeelle hyvin tyypillinen haikea rakkauskappale. Hieman yllättävä nimi löytyi täysin sattumalta.

- Onhan tarinan henkilö aika psykoottinen, kun hän pyörii siellä huonekalujen keskellä. Se, mistä se nimi tuli, on hauskempi tarina: Toinen vain totesi sävellystyön aikana, että tämähän on ihan kuin Ikean kuvastosta koko biisi! Siitä se lähti, Koskinen hymyilee.

- Siinä tekstissä on myös selvästi sellainen sanoma, että me ihmiset tarvitsemme toisiamme, lisää Johansson.

Teleks muistetaan esimerkiksi kappaleista Tuulilasin Nurkkaan, Kotimatkalla sekä Siivet. Varsinkin ensimmäiseksi mainittu on saanut kovasti julkisuutta niin Mikael Gabrielin kuin Lauri Tähkän versioimana.

- Minusta on hienoa, että kappale elää omaa elämäänsä. Eihän se Gabrielin Kipua-biisi ole enää sama versio kuin meidän. Tuo Tuulilasin Nurkkaan on muuten sellainen, että ei aluksi oltu edes julkaisemassa sitä, sillä emme itse nähneet, että siitä on johonkin. Onneksi sitten päätettiin toisin, Johansson sanoo.

- Näinhän se on, että biisin elinvoimaisuudesta kertoo se, että siitä tehdään uudelleenversiointeja. Jotakin mystistä siinä siis on, päättää Koskinen.

Fanit voivat myös iloita siitä, että Teleks meinaa omien sanojensa mukaan kiertää ahkerasti Suomea ensi vuonna.

Uuden kappaleen voit kuunnella alta.

Lue myös: Teleks-yhtye ihannoi pitkää parisuhdetta: "Rakkaus kasvaa vaikeuksien ansiosta"

Lue myös: Teleks teki paluun: "Tämä kappale kertoo hyvin siitä, että ihminen ei ole mitään ilman toista"

Kilpailut

Uusimmat