Kuva: Lauri Kujanpää

Juha Tapio jättäytyy erätauolle - "Vuonna 2020 en tee yhtään mitään"

12.12.2018 22:15 - Lauri Kujanpää

Juha Tapiolta tulee uusi albumi ensi vuoden alussa.

Muusikkotähti Juha Tapio, 44, sai Emma Gaalassa usean ehdokkuuden ja mies kertoo gaalan pressitilaisuudessa Voice.fi:lle, että jännitys ei ole samanlaista kuin nuorena.

- Onhan se kivaa, kun uusi albumi tuli keväällä ja sitten sitä muistetaan näin loppuvuodestakin. Ehkäpä tässä iässä ei enää niin jännitä miten Gaalassa käy, mutta mukava se on olla ehdokkaana.

Kuka näkee sut -levy julkaistiin viime huhtikuussa ja palaute on Tapion mukaan faneilta ollut kiitettävää.

- Palaute on ollut aivan huikean positiivista. Ja pakko sanoa, että tuolla live-puolella menestys on suurempaa kuin koskaan. On ihanaa, kun faneilla ja minulla on aina keikalla sellainen yhtenäinen harmonia. Koko vuosi on ollut todella huikea ja tuntuu, että tässä olisi ollut joku venytetty aikajana, sillä on ehtinyt tehdä niin paljon.

Tapio ei todellakaan ole ehtinyt levätä. Huhtikuun jälkeen mies on viihtynyt kovasti tien päällä sekä koostanut jo seuraavaa levyä, joka näkee päivänvalon ensi helmikuussa. 

- Uudesta levy tulee todella magea ja täysin erilainen kuin koskaan aikaisemmin. Olen siitä todella innoissani, ja uuden albumin tiimoilta tehdään kiertue ensi keväällä, jonne liput ovat jo nyt käyneet todella hyvin kaupaksi. 

Ensi vuosikin on siis kiireinen, mutta sen jälkeen Juha Tapio meinaa jättäytyä hetkeksi "erätauolle".

- Olen suunnitellut vuoden eteenpäin tällaista kovavauhtista tohinaa. Sen jälkeen alkaakin erätauko: Suunnitelma on se, että teen näitä hommia vielä 70-vuotiaana, joten välillä pitää huilata. Ainakaan vuonna 2020 en tee yhtään mitään.

Myös joulut ovat muusikolle rauhoittumisen aikaa. 

- Rauhoitutaan perheen kesken ja sukulointi on ollut usein perinteenä. Tosin koska elämänrytmi on ollut näin hektinen, niin välillä ollaan karattu perheen kanssa ulkomaille joulun viettoon. 

Lue myös: Juha Tapio toivoisi faneilta vähemmän kännykällä kuvaamista keikoilla: "Olisi hienoa, jos oltaisiin läsnä"

Lue myös: Juha Tapio paljastaa, kuinka hänen Kaksi Puuta -hittinsä syntyi - "Se opetti paljon"

Lue myös: Juha Tapio uudesta kappaleestaan: Siitä tulikin hautajaislaulu

Kilpailut

Uusimmat