Kuva: Lauri Kujanpää

Agentsin kanssa levyn tehnyt Ville Valo: "Tulen Baddingia rakastavasta perheestä"

15.02.2019 08:15 - Reija Saarinen

Ville Valo & Agents -levy julkaistiin tänään.

Ville Valo & Agents -levy julkaistiin tänään. Se pohjautuu edesmenneen legendan, Rauli Badding Somerjoen tuotantoon. Mukana on niin jokaiselle tuttuja hittejä, kuten Paratiisi, sekä uusia, ennen julkaisemattomia kappaleita, kuten Orpolapsi kiurun.

Himin keulakuvana tunnettu Valo valikoitui kappaleiden esittäjäksi, mutta kaikki sai alkunsa ehkä jo parikymmentä vuotta sitten.

- Vuonna 1999 oli Laulava Sydän -niminen tv-ohjelma, jossa versioitiin Baddingia. Siinä oli mukana paljon porukkaa ja minut pyydettiin mukaan laulamaan muutaman biisin. Se meni niin hyvin, että parinkymmennen vuoden ajan jengi on säännöllisesti kysellyt, että koska me tehdään jotain yhdessä, Valo kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

-Pulliaisen Esa, Agentsin päämaestro, löysi sitten myöhemmin jotain vanhoja Badding-kasetteja, joissa oli Baddingin hyräileminä kappaleita, joita ei ole koskaan levytetty. Hän pähkäili ajatusta niiden julkaisemisesta useamman vuoden ja sitten jostain sai mun numeron ja soitti minulle.

Valon mukaan hänen ei tarvinnut miettiä hetkeäkään sitä, lähteekö mukaan vai ei.

- Se tuntui minusta todella oikealta. Tulen Baddingia rakastavasta perheestä, niin se on ollut osa mun musiikillista kasvatusta ja äidinmaitoa. Se tuntui oikealta myös siksi, että olen aina pitänyt haasteista enkä tykkää toistaa itseäni. Olisi ollut äärimmäisen tylsää lähteä HIMin jälkeen tekemään englannin kielistä rockia, hän toteaa.

Valon mukaan on myös tavallaan hauskaa olla se porukan juniori, se tyyppi, jota saa pojitella.

- Siinä oppii olemaan, kun joutuu ihan uuteen tilanteeseen. Himissä olin se pääkirjoittaja ja esitin näin ollen omia biisejä. Sitä tehtiin 25 vuotta. Nyt on kiinnostavaa olla aivan eri roolissa. Nyt olen bändin poika. Oppii olemaan, kun ei ole pääpäsmärinä. Se on ihan hyvä, hän naurahtaa.

Valo onkin komea lisä Agentsin huikeiden solistien sarjaan. Aiemmin pestissä ovat olleet muun muassa Badding, Topi Sorsakoski sekä tietenkin Jorma Kääriäinen.

- Nämä on sellaisia tähtiin kirjoitettuja juttuja. On todella hienoa olla osa tuota jatkumoa.

- Tässä tehdessä oppii koko ajan. Oppii uutta, eikä kangistu vanhoihin kaavoihin. Itse yrittää pysyä perässä, kun äijät näyttää miten homma toimii. Yritän siis vain pitää huivistani kiinni, kuin Tatjana konsanaan ja pysyä perässä, Valo nauraa.

Levyn pääset kuuntelemaan alta.

Lue myös: No nyt! Ville Valo & Agents -albumi julkaistaan ensi vuoden alussa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat