Kuva: Toni Lund

Kirkan hittikappaleesta tehtiin uudenlainen versio - kuuntele

22.02.2019 21:15 - Lauri Kujanpää

Kirka menehtyi 31. tammikuuta vuonna 2007

Kirkan esikoisalbumista tulee tänä vuonna kuluneeksi huikeat 50 vuotta. Nyt Club For Five -yhtye muistelee legendaarisen laulajan levyä, ja julkaisee Kirkan lauluista koostuvan Songs of Kirka -nimisen albumin.

Tunnettu a cappella -yhtye julkaisi levystä nyt ensimmäisen singlen: Tuore versio Surut pyyhit silmistäni -hitistä kerää kiitosta kappaleen säveltäneiltä ja sanoittaneilta Kassu Haloselta, Kisu Jernströmiltä ja Vexi Salmelta.

"Kirka julkaisi Surun pyyhit silmistäni –albumin vuonna 1988 ja sitä on myyty huikeat 214 000 kappaletta. Levy onkin yhä yksi Suomen eniten myyneistä musiikkialbumeista. Tämä Club For Fiven Surun pyyhit silmistäni –versio on jälleen kerran positiivinen, karvoja nostattava ja ennakkoluuloton taitureiden taidonnäyte.  Arvostan sitä, että uudelleen sovitetuissa lauluissa säilytetään niitä oleellisia ja tunnistettavia ratkaisuja, joita on käytetty alkuperäisversioissa. Tuukka Haapaniemi, yhtyeen vaikuttava basso, on muuttanut Kirkan laulun a cappellaksi. Sovitus on tehty todella hyvää käsitystä ja makua edustaen. Kiitos siitä Tuukalle", pohtii Halonen.

Jernströmin mielestä Club For Five tekee hyvää työtä.

"Club For Fiven levytys Kirkan Surun pyyhit silmistäni -suurmenestyksestä on hieno versio tutusta laulusta. Club For Five on tehnyt kappaleesta omanäköisensä säilyttäen silti kunnioituksen Kirkan alkuperäiseen versioon. Laulussa on todella hienoa ja taidokasta stemmaharmoniaa, joka on minulle rakasta"

Vexi Salmi kehuu laulajaa.

"Hyvä idea käyttää bassolaulajaa solistina"

Voit kuunnella version alta tai Spotify-palvelusta.

Lue myös: IS: Kirill Babitzin säätiö vaatii Kirkan leskeltä jättisummaa - taustalla kielletyt lainat

Lue myös: 10 vuotta legendan kuolemasta - näin artistit muistelevat edesmennyttä Kirkaa

Kilpailut

Uusimmat