Kuva: Emmi Moilanen

Ellinoora lopetti yhden hittinsä esittämisen: 'Olin sokea, kuinka tärkeä se oli muille'

06.05.2020 16:15 - Henna Koste

Laulaja Ellinoora ehti ottaa Minä elän -kappaleen päivitetyn version mukaan alkuvuoden keikoille.

Syksyllä Vaaleanpunainen vallankumous -albuminsa julkaissut laulaja Ellinoora, 26, on alkanut tehdä uutta musiikkia, kun pandemian vuoksi kesän keikkakalenteri ammottaa tyhjyyttään. Vaikka laulaja kaipaa livekeikoille, hän kertoo omalla kohdallaan nähneen poikkeusajassa myös positiivisia puolia.

- Olen mennyt monta vuotta melko suorituskeskeisissäkin ajatuksissa. Nyt olen käsitellyt asioita, joita urallani on tapahtunut viidessä vuodessa. Olen tullut sinuiksi oman tarinani kanssa ja päästänyt negaatioista irti, Ellinoora iloitsee.

Vaikka kevään kiertueesta puolet peruuntui, ehti Ellinoora bändeineen kiertää alkuvuodesta Suomea. Kevään keikoilla kuultiin myös uusi versio Minä elän -kappaleesta, joka oli pyyhitty keikkasetistä pois. Syyksi Ellinoora paljastaa oman kriittisyytensä.

- Kaikista vanhimmistä biiseistä kasvat, kehityt ja valitettavasti aikuistut. Välillä toivon, että saisi pidettyä sitä samaa hulluutta, kun ekana keikkakesänä 2016 - totta kai vedettiin kaikki. Kokemusta tulee lisää, sitä haluaa keskittyä kaikkiin yksityiskohtiin, miltä se näyttää ja kuulostaa. Minä elän -kappaletta toivottiin paljon. Jos julkaisisin sen tänään, tekisin monta juttua eri tavalla, mutta livessä sen kanssa voi pelata, Ellinoora toteaa.

Hän huomauttaa, että settilistoja on silti piristävää vaihdella ajan mukaan.

- Kun on superkriittinen omaa tekemistään kohtaan, voi tulla sokeita pisteitä, kuinka tärkeä joku biisi on toisille ihmisille, Ellinoora sanoo.

Minä elän on Ellinooran ja Samuli Sirviön ensimmäinen kappale, joka päätyi Ellinooran debyyttialbumille. Kappale on tehty siis seitsemän vuotta sitten.

- Kappale kuvaa elämän riemua, että asioita ei saisi pitää itsestäänselvyytenä, kunnes joku merkittävä käännekohta tulee. Se kuvaa hyvin myös tätä aikaa, Ellinoora pohtii.

Lue myös: Ellinoora kuuluu Suomen näyttävimpiin pukeutujiin - 12 vaatekappaletta, joilla luot laulajan tyylin

Kilpailut

Uusimmat