Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani on vuoden yhtye: "Tämä inspiroi kohti uusia seikkailuja"

12.02.2021 19:22 - Reija Saarinen

Yhtye julkaisi kuudennen studiolevynsä viime vuonna.

Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani valittiin Iskelmä Gaalassa vuoden yhtyeeksi. Kokoonpano julkaisi maaliskuussa 2020 Paluu paratiisiin -albuminsa, joka on yhtyeen uran kuudes levy. Levyltä löytyy myös hittibiisi Rakastan sua niin et se sattuu.

- Olen onnellinen, että teimme levyn, jossa on näin paljon valoa. Sitä on teksteissä, melodioissa, soinnissa, rytmeissä. Paluu paratiisiin on viattomuutta, häpeilemättömyyttä, menneisyyden taakse jättämistä, siirtymisen kitkaa, levottomuutta, tyyneyttä, kaipuuta selittämättömään, yhdessäoloa, henkeä, jumalallisuutta, rakkaita, lapsia, perhettä, rakkautta. Kokonaisuus on usein lopulta tekijöilleenkin yllätys, Kilpeläinen kertoi levyn ilmestymisen aikaan. 

Kiitospuheessa Kilpeläinen kiittelee muun muassa Iskelmän kuuntelijoita. 

- Olemme nöyrän kiitollisia ja innoissamme siitä, että meidät on äänestetty vuoden yhtyeeksi. Tämä lämmittää kovasti meidän sydäntä ja mieltämme sekä inspiroi kohti uusia seikkailuja. On jännittävää seilata näillä viihteen merillä. Ulappa on laaja ja avara ja mennään kohti uusia horisontteja. Hanki kantaa ja elämä antaa. Kiitos teille oikein paljon, Kilpeläinen toteaa. 

Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani -yhtyeen lisäksi ehdolla olivat tänä vuonna Neljä ruusua, Teleks sekä Vesterinen yhtyeineen. 

Iskelmä Gaalassa palkitaan tänäkin vuonna perinteisesti vuoden nais- ja miesartisti, vuoden tulokas/läpimurto, vuoden albumi, vuoden yhtye ja vuoden iskelmä. Palkinnot perustuvat Iskelmän nettisivuilla tammikuussa järjestettyyn vuosiäänestykseen. Lisäksi tilaisuudessa luovutetaan Iskelmän toimituksesta koostuvan raadin jakama Pro Iskelmä -palkinto sekä Teoston myöntämä Vuoden musiikintekijä-palkinto.

Yhtyeen kiitospuheen pääset katsomaan yläpuolelta. 

Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Tuure Kilpeläinen avoimena ex-vaimonsa vaikutuksesta musiikkiinsa - "Oli isoja kriisejä"

Lue myös: Tuore isä Tuure Kilpeläinen, 48, vanhemmuudesta: "Vapauden menetyksen fiilis on kouriintuntuvaa"

Kilpailut

Uusimmat