Kuva: Mikko Räsänen

Iskelmän Aamuklubin juontajilta oma biisi! Mikko Siltala houkutteli hittinikkarin mukaan hauskalla tavalla

16.08.2021 16:45 - Iiro Myllymäki

Mikko Siltala ja Pauliina Puurila esittävät hittinikkari Janne Rintalan kynäilemän kappaleen.

Iskelmä-radiokanavan Aamuklubi-ohjelman juontajat Mikko Siltala ja Pauliina Puurila yllättävät ohjelmaa varten luodulla omalla kappaleella. Thank God It’s Tiistai -nimeä kantava kappale saa ensisoittonsa tiistaina 17. elokuuta aamuseitsemältä. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Mökkitie Recordsin hittinikkari Janne Rintala, jonka kynästä on lähtenyt kappaleita muun muassa Arttu Wiskarille ja Erika Vikmanille.

Mikko Siltala kertoo Voice.fi:lle, että kappale on osa Aamuklubin Thank God It’s Tiistai -konseptia, jossa aina tiistaisin kuulijat voivat osallistua kilpailuun huutamalla kyseisen sloganin ja muun kulloiseenkin teemaan sopivan huudon.

- Olemme pyrkineet nostamaan tiistain arkipäivien kuninkaaksi. Haluamme olla tavallisen ihmisen asialla ja mietimme, että päivistä tavallisin on tiistai. Kyse on tavallisuuden ylistyksestä, Siltala kertoo.

Tässä hengessä kappalekin on tehty.

- Tämä on hyvällä tavalla tavallinen suomalainen kappale, jossa tiistaista luodaan tällainen myyttinen sankari, Siltala kuvailee.

Biisinkirjoittaja Janne Rintala (kuva: Mökkitie Records)

Hauska kohtaaminen Iskelmä Gaalassa

Biisissä on samanlaista reipasta poljentoa kuin Wiskarin Suomen muotoisen pilven alla -kappaleessa, mutta myös camp-henkistä ilottelua Vikmanin Cicciolinan tyyliin. Kyseisiä kappaleita tekemässä ollut Janne Rintala saatiin houkuteltua biisintekoon Iskelmä Gaalan yhteydessä viime helmikuussa. Siltala oli saanut idean Aamuklubin omasta biisistä jo viime syksynä, ja tuolloin Rintala oli tullut hänelle mieleen varteenotettavana tekijänä. Radiojuontaja näki tilaisuutensa koittaneen, kun hän törmäsi biisintekijään helmikuussa Iskelmä Gaalan yhteydessä. Rintala oli gaalassa palkittu Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinnolla, ja hän oli Iskelmän radiohaastattelussa gaalan jälkeen. Mikko Siltala päätti rohkeasti keskeyttää haastattelun.

- Suikkasin siihen haastattelutilanteeseen ja menin kysymään, tekisikö hän meille kappaleen. Varmistin näin ollen, että hän ei voi kieltäytyä. Hän lupautui kohteliaasti tekemään biisin, Siltala kertoo hauskasta tilanteesta.

- Aika nopeasti hän innostui aiheesta, eikä kappaleen teko ollut mitään pakkopullaa, Siltala lisää.

Siltala ja Pauliina Puurila kävivät Mökkitie Recordsin studiolla äänittämässä laulunsa, ja nyt kappale on valmis kuultavaksi. Molemmilla juontajilla on vankka tausta myös keikkailevina muusikoina, joten oman biisin teko radio-ohjelmaan oli luonteva ajatus.

Mikko Siltala, tuottaja Timo Ruokola ja Pauliina Puurila studiossa (kuva: Iskelmä)

Kaksikko aikoo soittaa Thank God It’s Tiistai -biisiään tietenkin omassa aamushow’ssaan, mutta kappaleelle on luvassa myös live-esitys. Siltala lupailee, että kappale kuullaan ainakin Iskelmän synttäreillä lokakuun alussa, kun Siltalan ja Puurilan Thank God It’s Aamuklubi Band esiintyy.

Lue myös: Arttu Wiskari, Kaija Koo, Erika Vikman - Iskelmän synttäreitä juhlitaan näyttävästi lokakuussa

Lue myös: Pauliina Puurila sai tyttäriltään koskettavan muistutuksen - "Tuntui todella ihanalta"

Lue myös: Ressu Redford vei radiojuontajat karaokekruisailulle - katso millaiseksi meno yltyi

Voice.fi ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat