Kuva: Paula Kesäläinen / Hand Out

Disney-elokuvilla oli valtava merkitys Ellinooraan - tosielämässä kiinnostavat toisenlaiset tarinat

24.09.2021 10:15 - Lauri Kujanpää

Ellinoora julkaisi uuden albumin, Viimeinen romantikko, tänään perjantaina. Albumi on trilogian viimeinen osa.

Laulaja-lauluntekijä Ellinoora, 27, julkaisi tänään perjantaina odotetun kolmannen albuminsa Viimeinen romantikko. Lahjakas Ellinoora on sanoittanut kaikki uuden levyn kappaleet itse ja säveltänyt ne yhdessä tuottajansa Samuli Sirviön kanssa.

Kyseessä on poplevytrilogian viimeinen osa, joka alkoi Villi lapsi -debyyttialbumista.

- Tätä kolmannetta tehdessä ymmärsin, että kaikilla albumeilla on ollut mukana punainen lanka ja sen tarinan päätös tuli nyt tämän levyn myötä. Voisi sanoa, että tein nyt sen "ultimaattisen poplevyn", jonka olen aina halunnut julkaista, Ellinoora kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

- Tavallaan olo on vapauttava, mutta luopuminen on aina myös vähän surullista.

Värikkään musiikin lisäksi Ellinoora tunnetaan hyvin näyttävästä pukeutumisestaan sekä kirjavista levynkansistaan, mitkä näkyvät ja kuuluvat myös uutuuslevyllä.

- Ennen ajattelin, että musiikki on vain se tärkeä asia eikä muulla ole väliä, mutta lopulta tajusin, että se visuaalinenkin puoli on vahva osa tarinankerrontaa. On hienoa toteuttaa itseään myös sillä puolella ja pohtia sitä, miten jonkun kappaleen sanomaa vahvistetaan.

Tarinoiden taikaa

Ellinoora kertoo, että Viimeinen romantikko -albumin kertoja on oman elämänsä päähahmo, joka on Disney-sukupolven kasvatti. Disney-elokuvat olivat vahvasti läsnä myös itse artistin nuoruudessa.

- Niillä oli valtava merkitys minuun. Varsinkin nyt, kun maailma pysähtyi koronapandemian myötä, sitä alkoi tutkimaan itseään ja miettimään, miksi minä olen minä? Siinä tajusi niiden tarinoiden merkityksen ja miksi itsekin olen tarinankertoja.

- Disneyn elokuvat ovat hyvin perinteisiä, joissa hyvä voittaa lopussa. Osaa niistä tarinoista taas tarkastelee nykyään eri tavalla, sillä prinsessa ei tarvitse sitä prinssiä pelastautuakseen. Tietynlainen romantiikan kaipuu ja elokuvallisuus kuitenkin tulevat Disneyltä.

Laulaja myöntää olevansa eskapisti, joka haluaa välillä pakoilla todellisuutta muun muassa musiikin ja elokuvien maailmaan. Samanlaisen maailmankuvan jakavat myös artistikollegat Tuomas Holopainen ja Johanna Kurkela.

- Jos ahdistaa, niin laitan puhelimen kiinni ja haen jaksamista erilaisista keinoista, jonne voi paeta sitä maailman pahuutta. Juurikin nuo elokuvat ja musiikki ovat tärkeitä mutta myös luonto.

Jos astutaan satujen ulkopuolelle, niin reaalimaailmassa Ellinooraa kiinnostavat varsinkin selviytymistarinat.

- Se on kiehtovaa, kun kaikki on mennyt ihan päin persettä ja sieltä on kammettu ylös. Ihmisessä kiinnostaa enemmän särkyvyys kuin ne meriitit ja saavutukset.

Ellinoora haluaa jatkaa tarinoiden jakamista tulevaisuudessakin ja musiikki tulee aina olemaan vahvasti läsnä artistin elämässä. Trilogian lisäksi laulaja on saavuttanut urallaan muun muassa Emma-palkinnon sekä useita hittisinglejä ja esiintynyt Vain Elämää -ohjelmassa.

Mitä kaikkea Ellinoora on matkallaan oppinut ja mitä hän haluaisi vielä tehdä?

- Olen ihmisenä paremmassa paikassa kuin koskaan aikaisemmin. Vaikka välillä on stressiä, niin sisäinen rauha on löytynyt eikä enää mene ahdistus edellä. Varsinkin tämä pysähdysaika on antanut mahdollisuuden sille, että itseään voi kehittää henkisellä puolella ja omia ajatuksiaan voi haastaa.

- Tietynlainen multitaskaus myös kiinnostaa, että jos voisi kirjoittaa erilaisia projekteja enemmänkin. Maailma on auki ja se on ihanaa, Ellinoora päättää.

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Ellinoora lopetti yhden hittinsä esittämisen: 'Olin sokea, kuinka tärkeä se oli muille'

Lue myös: Ellinooran tuleva levy syntyi aiempia nopeammin: ”Varmaan ehjin ja paras albumini”

Kilpailut

Uusimmat