Kuva: AOP

Tunnistatko suomalaisartistin esittelytekstin perusteella? Testaa!

30.09.2021 19:15 - Henna Koste

Soittavatko levy-yhtiöiden artistiesittelyt kelloja silloin, kun tähden nimi on sensuroitu?

Suomen musiikkikentällä riittää toinen toistaan upeampia artisteja. Tunnemme heidät hittibiiseistään, mutta osaatko päätellä lyhyen artistikuvauksen perusteella, kenestä on kyse? Kenen kappaleet ovat inspiroineet lukuisia faneja ottamaan tatuoinnin? Entä kuka on pitänyt pisimpään Suomen Spotifyn Top 50 -listan kärkipaikkaa?

Testaa artistitietämyksesi ja katso, kuinka hyvin tunnistat suomalaistähdet levy-yhtiöiden esittelyjen perusteella.

Kuka artisti on kyseessä?

Omakustanneartistina uransa aloittaneella XX:lla on poikkeuksellinen kyky olla läsnä sekä voimaannuttaa ja koskettaa kuulijoita. Toukokuussa 2018 julkaistun debyyttialbumin kappaleet ovat nousseet niin isoiksi ilmiöiksi, että niiden innoittamana on otettu sadoittain tatuointeja.

Ilta
Mikko Harju
Vesta

XX on monipuolinen ja pitkä musiikillinen tausta. Oman musiikin ja keikkailun lisäksi hän on muun muassa näytellyt erilaisissa produktioissa. Tulevassa tuotannossa yhdistyy huikealla tavalla XX:n pitkä kokemus kotimaisen popmusiikin saralla sekä vahva tarinankerronta ja koskettavat lyriikat.

Mira Luoti
Virve Rosti
Erika Vikman

XX on karismaattinen laulaja-lauluntekijä, joka aloitti uransa rap-artistina ja on sittemmin luonut ja julkaissut musiikkiaan tekstilähtöisesti genrerajoja kaihtamatta. Nelosen Vain elämää -ohjelman 11. kaudella mukana ollut monilahjakas artisti on alkuvuoden aikana luonut inspiroituneena uutta musiikkia tulevaa pop-levyään varten.

Elastinen
Mariska
Mikael Gabriel

XX voitti Suomen ensimmäisen Idols-kilpailun vuonna 2004 ja edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2007. Hän on julkaissut tähän mennessä seitsemän albumia, joista viimeisimmän, omaa materiaalia sisältävän levyn, vuonna 2013.

Koop Arponen
Hanna Pakarinen
Antti Tuisku

TikTok-maailman aurinkoisella persoonallaan ja tanssillaan valloittaneella XX on suositussa videopalvelussa tällä hetkellä liki puoli miljoonaa seuraajaa.

Sanni
Tinze
Tuure Boelius

XX on helsinkiläinen artisti, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja tulevaisuuden suunnannäyttäjä, joka aloitti soolouransa vuonna 2017 Broflake-singlellä. Emma-ehdokkuuden tuonut vuoden 2019 Elovena EP ja sen häikäisevä visuaalinen konsepti nostivat XX:n yhdeksi puhutuimmista uusista artisteista. XX:n erottuvasta lavapreesensistä on päästy nauttimaan artistin soolokeikoilla sekä osana D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -rapshowta.

F
Sini Sabotage
Yeboyah

XX on viime vuoden striimatuimmasta kotimaisesta kappaleesta vastaava, ennätyksiä rikkonut ja kaikkien aikojen pisimpään Suomen Spotifyn Top 50 -listan kärkipaikkaa pitänyt artisti.

BEHM
Elastinen
William

XX on vuosien saatossa satanut huomionosoituksia, kuten muun muassa Eino Leino -palkinto, Teosto-palkinto, Juha Vainio -sanoittajapalkinto, Emma-pystejä ja Helsinki-mitali.

Hector
Lauri Tähkä
Tuomari Nurmio
Laske tulos

Et seuraa suomalaista musiikkikenttää tiiviisti, vaan olet vahvimmillasi muiden musiikkivisojen kanssa.

Et seuraa silmä kovana suomalaisen musiikkikentän uutisia. Joukkoon mahtui kuitenkin tuttuja nimiä ja sinulla oli tietämystä – tai onnea.

Olet kartalla suomalaisen musiikin tekijöistä. Sinulta löytyy myös tietämystä eri genrejen edustajista.

Tunnet suomalaisen musiikin tekijät kuin omat taskusi – eikä tietämyksesi rajoitu vain yhteen genreen. Olet varmasti haluttua seuraa musavisoihin ja tietokilpailuihin.

Lähteet: Vallila Music House Oy, Kaiku Entertainment,Warner Music Finland, Universal Music Finland ja Sony Music Entertainment

Lue myös: Tunnetko Kaija Koon hitit? Tee hauska lyriikkatesti

Lue myös: Testaa, tunnetko kotimaiset elokuvat vain yhden repliikin perusteella - vastaa 10 kysymykseen

Kilpailut

Uusimmat