Kuva: Emmi Moilanen

Pirkka: Jättihitti ajoi JVG:n kriisiin - "Sorruimme ylikelailuun"

10.11.2021 23:15 - Iiro Myllymäki

Ikuinen vappu -biisin suurmenestys sai kaksikon etsimään suuntaansa, duo kertoo Pirkalle.

JVG:n Jare, 34, ja VilleGalle, 34, kertovat Pirkka-lehdelle, miten he ovat etsineet duolleen uutta suuntaa edellislevyn menestyksen jälkeen. Rata / Raitti -albumilta irrotettiin singlenä Ikuinen vappu -kappale, joka julkaistiin helmikuussa 2019. Siitä tuli yhtyeen suurin hitti, joka on kerännyt huimat 27 miljoonaa striimausta Spotifyssa. Ikuinen vappu palkittiin vuoden 2020 Emma-gaalassa parhaana biisinä. Kappale rikkoi ennätyksen pisimpään Suomen Spotifyn listaykkösenä olleena suomalaisena kappaleena.

JVG kertoo, että menestyksellä oli varjopuolensa.

- Viime albumin ja Ikuisen vapun menestys ajoi meidät tavallaan kriisiin. Emme tienneet, mitä voisimme enää seuraavaksi tehdä. Sorruimme ylikelailuun, joka ei johtanut mihinkään, VilleGalle kertoo Pirkalle.

JVG pohti, pitäisikö Ikuisen vapun menestyksen myötä siirtyä tekemään enemmänkin kitaravetoista poppia, joka iskisi massoihin. 

- Sen aika ei ole vielä. Leirinuotiosuuntaa oli kiva kokeilla, mutta maailman avautuessa pandemian jälkeen iloisuutta tarvitaan, Jare sanoo.

Nyt yhtye onkin palannut tekemään bilebiisejä. Kaksikko myöntää, että hitin himo on herännyt uudestaan. Heiltä julkaistiin elokuussa uusi single Liike on lääke, joka ei ole noussut menneiden hittien tasolle. Kappaleen takana ovat samat tekijät kuin Ikuinen vappu -kappaleellakin, eli duon itsensä lisäksi Eppu Kosonen ja DJPP.

Lue myös: JVG laulutaidoistaan: "Jos joku laulunopettaja analysoisi, olisi varmaan aika pahoillaan"

Lue myös: JVG lanseeraa oman sisustus- ja vaatemalliston - katso kuvat

Lähde: Pirkka

Kilpailut

Uusimmat