Kuva: AOP

Maustetytöt nousi hetkessä kansainväliseen suosioon - taustalla yksi syy

30.11.2023 22:15 - Minttu Tikkanen

Maustetytöt esiintyy Aki Kaurismäen uusimmassa elokuvassa Kuolleet lehdet.

Melankolista pop-musiikkia soittava, Anna ja Kaisa Karjalaisen muodostama Maustetytöt on saanut ennennäkemätöntä tunnettuutta myös ulkomailla.

Syy löytyy Aki Kaurismäen uusimmasta elokuvasta Kuolleet lehdet, jossa Maustetytöt esiintyy. Kuolleet lehdet on kerännyt ympäri maailmaa valtavan määrän katsojia ja myönteistä palautetta niin yleisöiltä kuin kriitikoiltakin. 

Muun muassa New Yorkissa julkaistava Vulture-lehti kuvailee Maustetyttöjen esiintymistä elokuvassa "pysäyttäväksi". Lisäksi elokuva musiikkeineen on kerännyt hehkutusta myös muun muassa The New York Timesissa. 

Kansainvälinen näkyvyys näkyy muun muassa yhtyeen keikkakalenterissa. Maustetytöt on soittanut viime viikkoina ensimmäiset ulkomaankeikkansa. Keikkoja on ollut ympäri Eurooppaa kuten Ruotsissa, Saksassa ja Tšekissä. Yhtyeen managerin Aki Roukalan Helsingin Sanomille antamien kommentien mukaan lisää kansainvälisiä keikkoja on tulossa.

”Tällä hetkellä järjestellään vielä neljän keikan kiertuetta Italiaan joulukuuksi. Ensi vuonna on ainakin festariesiintyminen helmikuussa Sveitsissä, pitempi Keski-Euroopan kiertue Ranskassa ja Saksassa touko–kesäkuussa ja muutaman keikan kiertue syyskuussa Ruotsissa”, Roukala kertoi Helsingin Sanomille.

Kuolleet lehdet on ollut syksyn elokuvailmiö. (kuva: Malla Hukkanen/Sputnik)

Kuolleet lehdet on tehnyt kansainvälisiä tähtiä paitsi Maustetytöistä myös elokuvan pääosanäyttelijöistä Jussi Vatasesta ja Alma Pöystistä. Alta tai Podplaysta voit kuunnella Vatasen haastattelun, jossa hän kertoo muun muassa, tähtääkö elokuvan saaman suosion myötä kansainväliselle uralle.

Lue myös: Aki Kaurismäkeä ei kriitikoiden ylistys juurikaan liikuta: "Oikeastaan ei merkitse mitään"

Lue myös: Fanit huolestuivat Maustetyttöjen kakkoslevyn sanoituksista - sanoittaja tyynnyttelee nyt huolia

Lähteet: Vulture, Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat