Kuva: AOP / TOMI NATRI

Alma vinkkaa julkaisevansa pian jotain historiallista - "Ei ole musaa eikä keikka – jotain ihan uutta"

14.12.2023 18:15 - Rebekka Silvennoinen

Artisti Alma kertoo Voice.fi:n haastattelussa päätyneensä nykytilanteeseensa, Sanna Marinia lainaten, ilman "master plania".

Koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta

Time Machine -levyn julkaissut artisti Alma nappasi viisi eli toisiksi eniten Emma-ehdokkuuksia. Emma-patsaat koristavat hänen kirjahyllyään jo entuudestaan, sillä kansainvälistä menestystä kerännyt artisti on voittanut aikaisemmin vienti-Emman kahdesti.

Alma kertoo Voice.fi:n haastattelussa osanneensa odottaa ehdokkuuksia. Kuitenkin niiden määrä yllätti positiivisesti artistin.

– Kelasin, että saan kolme tai neljä ehdokkuutta. Mun albumi oli tosi hyvä ja on tosi hyvä, niin tiesin sieltä jotain tulevan, summaa Alma ehdokkuuksien määrästä.

Erityisesti vuoden albumi tai kriitikoiden valinta -pystien voitto miellyttäisi Almaa. Miksi juuri kyseiset kategoriat?

–  Tein albumin tosi albumilähtökohtaisesti. En miettinyt sinkkuja tai Tiktokkia, vaan mietin haluavani tehdä albumin, joka kestää aikaa ja on ehkä tuleva klassikko. Totta kai se tuntuu tosi hyvältä, että saan nimenomaan vuoden albumi kokonaisuuden.

(kuva: AOP / TOMI NATRI)

Ensi vuoden suunnitelmista kysellessä Alma vinkkaa julkaisevansa hyvin pian uransa suurimman ja historiallisimman julkaisun. Kyseessä ei kuitenkaan ole musiikkia eikä keikka. Hän mainitsee sen olevan jotain uutta ja historiallista.

– Kauhean moni suomalainen nainen ei ole ikinä tehnyt tällaista. Ei ole Olympiastadioni kylläkään, paljastaa Alma salaperäisesti.

Alman meriitit ovat jo ennestään huimat. Hän on kirjoittanut viime vuosina kappaleita muun muassa Miley Cyrisin ja Ariana Granden kaltaisille supertähdille. Siksi hänen suustaan tuleva ilmoitus ”suuresta ja historiallisesta julkaisusta” asettaa odotukset hyvin korkealle.

Onko kuitenkaan joka kerta pakko tehdä isommin ja enemmän?

– Rehellisesti sanottuna en koe, että kaikki pitää olla isoa. Mä en ole ikinä jaksanut tehdä sitä, mitä kaikki muut tekee. Olen kiinnostunut tekemään asioita, mitkä tuntuu oikeilta ja ne asiat yleisesti on jotain sellaista, mitä ehkä kukaan muu ei tee.

– Ja totta kai mulla on ollut vahva oikeudentaju muuttaa maailmaa paremmaksi. Kaikki mitä teen liittyy lähtökohtaisesti siihen. Samaan kuuluu myös, että tekee isosti, puhuu isosti ääneen monille ihmisille ja kertoo omaa sanomaansa ääneen.

Myös uutta musiikkia on luvassa, sillä Alma kertoo viettäneensä juuri yhdeksän päivää putkeen studiossa tuottajansa kanssa.

Alman tapa kulkea omaa polkuaan on vienyt häntä pitkälle. Tässä ohjenuorana hänellä on toiminut intuitio. Sitä hän kertoo kuuntelevansa kaikissa päätöksissään.

– Aina kun joku puhuu, että onko sulla ollut jokin master plan, niin ei ole ikinä ollut. Toi on itseasiassa Sanna Marinin lainaus varmaan, hoksaa Alma huvittuneena.

– Annan intuition viedä vieläkin. Elämä antaa mulle sen, mitä sillä on annettavaa ja mä annan sille, mitä mulla on annettavaa. Muuhun en pysty.  

Lue myös: Behm kahmi peräti kuusi Emma-ehdokkuutta - "Vielä olisi voinut tulla toi vuoden sketsihahmo"

Lue myös: Käärijä on vuoden googlatuin suomalainen - paljastaa nyt, mitä itse vuoden aikana googlasi eniten

Kilpailut

Uusimmat