Kuva: Emmi Moilanen

JVG muistelee uransa kohokohtia - "Sitä oli aika ihmeissään"

14.10.2022 11:15 - Lauri Kujanpää

JVG puhuu menestyksekkäästä urastaan avoimesti radiokanava Basson haastattelussa.

JVG julkaisi perjantaina 7. lokakuuta seitsemännen albuminsa, Mun Tapa Pelata. Jare ja VilleGalle kävivät albumin tiimoilta vieraana radiokanava Basson haastattelussa.

Warner Musicin tiedotteen mukaan JVG:n Mun tapa pelata rikkoi välittömästi platinarajan, sillä sitä on striimattu jo yli 20 miljoonaa kertaa. Levyltä löytävät muun muassa hiteiksi muodostuneet Vamos- ja Amatimies-kappaleet.

- Olo on aika hyvä. Välillä tuntuu, että levy on ihan paska ja välillä tosi hyvä, mutta se kuuluu tähän prosessiin. On hienoa, että on saanut antaa sen ihmisille ja mennä eteenpäin, VilleGalle sanoo juontaja Janne Lehmoselle.

Haastattelussa käydään läpi JVG:n pitkää taivalta. Palautetta puolesta ja vastaan on tullut  duolle uran aikana valtavia määriä, mutta usein pahin vihollinen katsoo peilistä.

- Ehkä sitä itse ruoskii itseään pahiten. On hienoa kuitenkin ajatella, mihin ollaan päästy, Jare pohtii.

- Sitä haluaa jatkuvasti kehittyä. Jos olisi tyytyväinen, niin mitä sitä jaksaisi vielä tehdä? Täytyy kipuilla ja se kuuluu tähän elämään, VilleGalle sanoo.

Myös uran kohokohtia käydään haastattelussa läpi. Muutamat asiat tulevat kaksikolle heti mieleen.

- Vastikään esimerkiksi onnittelimme toisiamme siitä, että Spotify-top-listan kuunnelluimpien joukossa neljä viidestä kappaleesta oli meidän lafkan biisejä, VilleGalle sanoo.

- Esimerkiksi ekat Emma-palkinnot olivat sellaisia, että sitä oli aika ihmeissään. Tietenkin myös se, kun myimme Hartwall Arenan kahdesti täyteen, aiheutti paljon iloa. Sitten joku yksittäinen kappale voi olla valtava onnistuminen omasta mielestä, Jare jatkaa.

JVG:n tarinan kertova Vuodet ollu tuulisii -elokuva sai ensi-iltansa maaliskuussa. Leffa valottaa yhtyeen matkaa aivan alkumetreistä lähtien ja se oli valtavan suosittu. Nyt elokuva on katsottavissa suoratoistopalveluissa.

- Siitä on tullut paljon mahtavia viestejä ja monet kehuvat sitä, Jare sanoo.

- Terapeuttini oli ensi-illassa ja se oli aika herkkä hetki. Olemme käyneet yhdessä pitkän matkan ja oli hienoa, että hän myös näki tuon, VilleGalle pohtii.

Vaikka menestyksekästä uraa on takana jo yli 10 vuotta, niin eläkkeelle duolla ei ole kiire.

- Onhan tässä työuraa vielä 30 vuotta jäljellä, Jare nauraa.

Mikä on ollut oudoin temppu, jonka VilleGalle on levy-yhtiöpomona joutunut tekemään? Jos JVG:stä oltaisiin tehty näytelty leffa, ketkä tähdittäisivät poikia päärooleissa? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen voit kuunnella vastaukset alta tai suoraan Podplaysta.

Lue myös: JVG:n uudella albumilla kuuluu koettu matka - "Välillä on ollut rankkaa"

Lue myös: JVG:n uusi albumi rikkoi heti platinarajan: "Tekotavaltaan hyvin erilainen kuin aikaisemmat levyt"

Kilpailut

Uusimmat