Kuva: Janita Mutanen

Sauli Koskinen ottaa kantaa Hengaillaan-kohuun - 'Kaikkia ei voi miellyttää'

04.02.2023 09:15 - Jenni Tuusjärvi

Sauli Koskinen nähtiin kritiikkivyöryn kohteeksi joutuneen Hengaillaan-ohjelman avausjakson kilpailijana.

Televisiopersoona Sauli Koskinen ottaa kantaa hiljattain sosiaalisessa mediassa leimahtaneeseen kriittikvyöryyn, joka syttyi viikko sitten Ylen esittämän uuden Hengaillaan-visailuohjelman myötä. Leikkimielinen visailuohjelma perustuu ruotsalaiseen På spåret -ohjelmaan, joka on kotimaassaan palkittu ja suosittu ohjelma.

Matkailuaiheinen tietovisailu sai avausjaksonsa jälkeen erityisesti kritiikkiä siitä, että ohjelman vieraat olivat katsojien mielestä liian tietämättömiä visailuohjelmaan. Avausjakson vieraina nähtiin Koskisen lisäksi Cristal Snow, Meeri Koutaniemi sekä Laura Malmivaara.

Koskinen kertoo turhautuneensa kritiikkiin. Hän toteaa The Real Guys -podcastin jaksossa suomalaisen ohjelman tarkoituksena olevan tehdä visailuohjelmaa viihde edellä. Koskisen mukaan ohjelman alkuperäisversiossa suhtaudutaan vakavammin tietovisaan: kysymykset ovat haastavampia ja kilpailijat valmistautuvat huolellisesti ohjelmaan.

- Teemme tätä ohjelmaa Suomessa siten, että tämä on viihdekannalta, Koskinen toteaa podcastissa.

Lauantai-iltaisin esitettävä ohjelma esitetään suorana lähetyksenä, joka tulisi niin ikään ottaa huomioon.

- Hei, lauantai-ilta, jos me heitetään siellä vähän läppää ja näin, niin eikö kaikilla pitäisi olla hyvä meininki, televisiopersoona kommentoi.

Kilpailijoiden osakseen saama kritiikkivyöry on saanut muun muassa ohjelmassa Koskisen kilpaparina esiintyneen Cristal Snow'n kommentoimaan kohua.

”Saaduista kommenteista päätellen voisi luulla, että eilen olisin murhannut jonkun. Sen verran vakava paikka Suomessa on tehdä viihdettä. Homofobiaa, naisvihaa. Kaikennäköistä ala-arvoista nimittelyä, koska pilasin kuulemma uuden viihdeohjelman olemalla itseni”, Cristal Snow kirjoitti aiemmin Instagram-tilillään.

"Mutta sen jälkeen lukea kaikki henkilökohtainen ryönä mitä sain oli kyllä lannistavaa. Kirjoitelkaa mitä kirjoittelette omilla sivuillanne ja keskustelupalstoilla, siihen teillä on oikeus, mutta on se kyllä huolestuttavaa kuinka jollain on tarve tulla nimittelemään toista heidän henkilökohtaiseen sosiaaliseen mediaan”, Cristal Snow huomautti julkaisussaan.

Myös Koskisen mielestä Cristal Snow', osakseen saama nimittely ja kritiikki oli ala-arvoista.

- Kaikkia minä tai me emme voi miellyttää, mutta toivottavasti viihdytimme edes jotakin, Koskinen summaa.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Cristal Snow sai ryöpytystä esiintymisestään Ylen uutuusohjelmassa - "Pilasin kuulemma uuden viihdeohjelman"

Lue myös: Sauli Koskinen ja Sergey Hilman paljastavat, miksi lähtivät mukaan tosi-tv-ohjelmiin

Lue myös: Sauli Koskinen tunsi myötähäpeää Saara Aaltoa kohtaan tv:ssä - "Tuskanhiki valui selässäni"

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat