Kuva: Laura Kiuru

Piritta Hagman ampuu alas raivostuttavat pimppimyytit: "Pimppiä kuuluu käyttää mahdollisimman paljon"

02.03.2023 12:15 - Sanni Seppä

Hagman muistuttaa Pimppiheimo-podcastin uudessa jaksossa, että lantionpohjan lihasten käyttö on erittäin tärkeää.

Pimppiheimo-podcastin uudessa jaksossa Piritta Hagman ja Rosanna Kulju ampuvat alas naisen alapäähän liittyviä myyttejä. Hagman on äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti ja hän jakaakin jaksossa omaa tietotaitoaan kyseisestä aiheesta. Hagman haluaa muistuttaa, että omaa alapäätään kannattaa ehdottomasti käyttää, sillä jos lantionpohja pääsee hirveän kireäksi, se voi johtaa esimerkiksi orgasmivaikeuksiin. Nautintoa tuottava klitoris tarvitsee hyvän verenkierron toimiakseen optimaalisesti ja jännittyneet ja tiukat lantionpohjan lihakset voivat asettua hyvän verenkierron ja nautinnon tielle. 

Hagmanin mukaan lantionpohja voi mennä jopa tunnottomaksi osalla ihmisistä. Etenkään synnytyksen jälkeen tuntoaisti ei välttämättä heti ole samanlainen kuin ennen ja se saattaa yllättää synnyttäneen. Lisäksi synnyttäneelle voi syntyä rankan kokemuksen jälkeen kiinnikkeitä, kun repeämiä ja venytystä on tapahtunut. Kiinnikkeiden välttämiseksi onkin tärkeää muistaa pitää lantionpohjan lihakset liikkeessä.

- Toisille tulee kiinnikettä klitoriksen alueelle, eli sinne hupun alueelle, jolloin se ei pääse liikkumaan kunnolla ja se saattaa myöskin aiheuttaa tunnottomuutta ja verenkiertohäiriöitä, Hagman selittää.

Jotta ongelmilta vältytään, on tärkeää muistaa pitää alapää liikkeessä.

- Pimppiä kuuluu käyttää mahdollisimman paljon, sitten se pysyy hyvässä kunnossa, Hagman sanoo.

Tämän takia onkin turhauttavaa ajatella, että yhteiskunnassamme naista arvotetaan toisinaan edelleen esimerkiksi seksikumppanien määrän perusteella ja seksuaalisesti vapautunut nainen nähdään muutenkin usein kriittisten näkökulmien kautta. Järvi ei soutamalla kulu, vaan jokaisella on oikeus nauttia seksuaalisuudestaan ja liike alapäälle tekee hyvää. 

- Miettikää nyt sitä aivan absurdia ajatusta, että edelleen yhteiskuntamme ajattelee niin, että jos olet sadan miehen kanssa, niin sun pimppi levähtää. Jos taas olet sun oman aviomiehen kanssa joka hemmetin päivä monta kertaa, niin pimppi pysyy ihan pirun hyvänä, Hagman miettii. 

Voit kuunnella koko jakson alta tai Podplaysta.

Lue myös: Chike Ohanwe puhuu avoimesti seksistä: "Olin pitkä, tumma ja komea ja sen mukana tuli myös paineita"

Lue myös: Seksiä kumppanin kanssa vai pieni lahja? Rosanna Kulju ja Piritta Hagman paljastavat rakkauden kielensä

Lue myös: Rosanna Kulju paljastaa podcastissa asian, jota moni ei tiedä hänestä - yllätti Piritta Hagmaninkin

Kilpailut

Uusimmat