Kuva: AOP

Äiti valehteli lapselleen sairastavansa syöpää - yritti saada rahaa tarinalla

05.08.2023 20:15 - Jenni Tuusjärvi

Nainen kertoo syyttäneensä lapsena itseään siitä, että äiti valehteli sairastuneensa vakavasti

Siitä on vaikea puhua -podcastin jaksossa vieraileva nainen kertoo monimutkaisesta äitisuhteestaan.

Nainen kertoo asuneensa ala-asteikäisenä äitinsä luona, mutta muuttaneensa kolmannella vuosiluokalla isänsä luokse. Muutama vuosi myöhemmin nainen sai tietää äitinsä sairastavan syöpää.

Hän kertoo pelänneensä tuolloin menettävänsä äitinsä, jonka hän pohtii olleen täysin luonnollinen ajatus nuorena lapsena.

- Kerroin kavereille silloin koulussa, että äitini kuolee. Nämä olivat sitten kertoneet tietenkin omille vanhemmilleen, jotka sitten tulivat itku kurkussa esittämään suruvalitteluja, nainen muistelee.

Epäilykset heräsivät

Nainen muistelee, että vieraillessaan äitinsä luona, tällä oli kehossaan laastareita.

- Muistan, kun olin äidin luona käymässä, niin hänellä oli laastareita niiden kohtien päällä, joista syöpää olisi leikattu, hän kertoo podcastissa.

Naisen äiti oli luonnollisesti kertonut myös omille vanhemmilleen sairaudestaan. Tarinat olivat kuitenkin alkaneet vaikuttamaan epäuskottavilta. Esimerkiksi sytostaattihoidoista huolimatta äidin hiukset olivat edelleen päässä. Äidin vanhemmat olivatkin ryhtyneet selvittämään äitiä hoitaneen lääkärin taustoja ja kävikin ilmi, että tämä oli ollut jotain aivan muuta kuin syöpälääkäri.

Kävikin ilmi, että kertomus syövästä ei ollut totta.

- Oli hirveää tajuta, että on huijattu ja valehdeltu lapselle sellaisesta asiasta, että vanhempi olisi kuolemassa.

Hän kertoo syyttäneensä lapsena itseään siitä, että hänen äitinsä valehteli olevansa vakavasti sairas. Naisen mukaan oli myös järkyttävää kertoa kavereille totuus äidistään.

Motiivina raha

Nainen kertoo äitinsä olleen mitä ilmeisimmin tuolloin pahasti velkaantunut, joten tämä oli yrittänyt saada vanhemmiltaan rahaa keksityn syöpätarinan varjolla.

- Motiivina oli raha, nainen toteaa jaksossa.

Nainen kertoo jaksossa myös elämästään äitinsä kanssa ennen kuin hän muutti asumaan isänsä luokse. Naiselle oli esimerkiksi määritelty jääkapista tietty hylly, jonka antimia nainen sai ainoastaan syödä.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 10.4.2022.

Lue myös: Hiekan tunne silmässä oli merkki vakavammasta - näkökykyä ei voitu pelastaa

Lue myös: Ulla kohtasi puolisonsa toisen naisen - tajusi, että tämä tiesi vielä vähemmän kuin hän itse

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat