Kuva: Fotolia

Suomalaisnaisen kertomus naurattaa: ”Miehestäni tuli häähullu”

19.07.2016 13:15 - Rea Tallgren

Vaikka naisia pidetään monesti halukkaampina menemään naimisiin, ei ainakaan Katin ja Kimin suhteessa asettelu ollut ollenkaan perinteinen.

Kati ja Kim tapasivat yhteisessä työpaikassa. Kaksikko alkoi seurustella vasta, kun Kati vaihtoi työpaikkaa. Pariskunta seurusteli onnellisesti vuosia ja naimisiinmenoakin sivuttiin silloin tällöin puheissa – mutta vain sivuttiin.

Yhtäkkiä aihe alkoi kuitenkin muodostua Kimille hyvin tärkeäksi.

- Se alkoi aivan viattomasti. Hän alkoi puhua kotona, että entiset yhteiset työkaverimme, jotka olivat siis edelleen hänen kollegojaan, olivat alkaneet puhua, että milloinkas meidän hääkellomme soivat, Kati kertoo Voice.fi:lle.

Katin mukaan Kim kertoi asiasta ensimmäisen kerran naureskellen. Hän kuitenkin alkoi palata asiaan yhä useammin, kunnes häät olivat tapetilla viikoittain. Toisin, kuin monesti voisi odottaa, oletti Kim, että Kati kosisi häntä.

- Joulu lähestyi ja Kim alkoi puhua, että joululahjaksi varmaan saa sitten sormuksen.

Kati nauraa, että hän ei juuri kommentoinut Kimin sormus-uteluja, mutta Kim sai itsensä vakuutetuksi siitä, että kosinta odottaisi jouluaattona.

- Kun aatto sitten tuli, olin ostanut hänelle rannekorun, mikä oli korurasiassa. Hän säästi sen viimeiseksi, mutta kun paketissa ei ollutkaan sormus, häntä harmitti.

Väsytystaktiikka toimi

Kun joulukosintaa ei kuulunut, jatkui pariskunnan elämä entisellään. Kim puhui edelleen häistä ja halustaan mennä naimisiin.

- Aina hänellä oli pilke silmäkulmassa, mutta aloin pikkuhiljaa miettiä, pitäisikö se kosinta sitten hoitaa alta pois, Kati nauraa.

Muutaman kuukauden päästä Kimillä oli syntymäpäivä ja Kati päätti viedä hänet lahjaksi Pariisiin.

- Siitähän se riemu repesi. Nyt Kim oli jo varma, että totta kai kosin häntä tuollaisessa rakkauden kaupungissa.

Kati kertoo, että lopulta päätös oli tehtävä.

- Mietin, että en voi enää toiste aiheuttaa hänelle niin suurta pettymystä kuin aattona.

Kosinta tapahtui Pariisissa lemmenloman tuoksinassa.

- Se oli oikea kliseiden klisee! Kosia nyt Pariisissa. No, Eiffel-tornin huipulle perinteiseen kosintapaikkaan emme sentään päässeet, koska emme päässet ensimmäistä kerrosta pidemmälle Kimin pahan korkeanpaikankammon takia, Kati nauraa.

Omannäköiset häät

Kosinnan jälkeen oli aika aloittaa hääsuunnitteluiden tekeminen.

- Vaikka Kim oli ollut suorastaan häähullu, sain minä suunnitella suurimman osan häistä. Omat kenkänsä hän kävi esimerkiksi ostamassa vasta hääpäivän aamuna.

Häitä juhlittiin omannäköisillä kemuilla.

- Hääkakun koristeena olivat Star Wars –legoukot, häämarssina Rocky-leffan tunnari ja minun mekkoni oli ulkomailta tilattua vintagea, Kati kertoo.

Häistä on kulunut jo vuosia, ja pariskunta viihtyy edelleen onnellisesti yhdessä. Nyt Kimillä on kuitenkin uusi innostuksen kohde.

- Hän on alkanut nyt puhua vihkivalojen uusimisesta ja juhlien järjestämisestä niiden tiimoilta. Pelkäänpä, että tässä käy samoin kuin häiden suhteen kävi ja kyseinen suunnitelma toteutuu, Kati nauraa.

Yksi on varmaa; valojen uusiminenkaan ei tapahdu korkealla paikalla.

Lue myös: Kirkkoherra Kari Kanala neuvoo: 6 asiaa, joita jokaisen pariskunnan tulisi pohtia

Lue myös: "Huolestuttaa, että meiltä loppuvat puheenaiheet" - naiset paljastavat pelkonsa ennen häitä

Lue myös: "Vastasin kosintaan myöntävästi paineen takia"

Bauer Media järjestää Suomen suurimmat häät pe 19.8. klo 9. Kolmet häät, kolme radiota - 2,5 miljoonaa häävierasta. Lue lisää aiheesta tästä

Kilpailut

Uusimmat