Kuva: Fotolia

Nuoret harrastavat vähemmän seksiä kuin aiemmat sukupolvet

08.08.2016 08:45 - Tiina Svensk

Nykyisin seksi on nuorille vain yksi monista mahdollisuuksista, joilla viihdyttää itseään.

Nykyisin nuoret aikuiset harrastavat vähemmän seksiä kuin aiemmat sukupolvet. Ainoastaan 15 prosentilla 20-24 -vuotiaista ei ole ollut seksikumppania sen jälkeen, kun he täyttivät 18, kertoo CNN. Tuoreen tutkimuksen mukaan aiemmilla sukupolvilla lukema oli vain 6 prosenttia.

Seksi on vain yksi monista mahdollisuuksista

Tutkimuksessa seurattiin etenkin amerikkalaisnuorten tilastoja, ja syitä pienemmälle seksuaaliselle aktiivisuudelle on monia. Suurimpana syynä nähtiin kuitenkin teknologian kehittyminen, kertoo CNN.

- Jos käytät aikaa siihen, että tekstailet ystäväsi kanssa, sinulla on vähemmän mahdollisuuksia törmätä mahdolliseen kumppaniin, tutkimusryhmää johtanut Jean Twenge selittää kärjistetysti.

- Toisin sanoen, sinulla on enemmän keinoja, joilla viihdyttää itseäsi. Seksi on vähemmän tärkeää, se on vain yksi mahdollisuus listalta.

Tutkimusryhmä muistuttaa myös, että amerikkalaisnuoret eivät pidä avioliittoa enää yhtä tärkeänä kuin aiemmin. Myöskin työllistymismahdollisuudet ovat huonommat kuin aiemmilla sukupolvilla, jolloin nuoret asuvat pidempään vanhemmillaan.

Muutos positiiviseen

Twengen mukaan nuoret odottavat nykyisin pidempään ennen kuin harrastavat seksiä ensimmäisen kerran. Tutkijan mukaan ilmiö on kuitenkin positiivinen, sillä se kertoo hänen mukaansa siitä, ettei nuorilla ole samaan tapaan paineita harrastaa seksiä. Nykyisin he odottavat niin pitkään, kunnes todella kokevat olevansa valmiita.

- Nuorempi sukupolvi on enemmän huolissaan turvallisuudesta, niin fyysisestä kuin emotionaalisesta, Twengen kertoo.

Hänen mukaansa mielikuva siitä, että nuoret deittailevat ja harrastavat seksiä enemmän kuin ennen, on valheellinen. Satunnaisia seksikumppaneita nuorilla on nykyisin huomattavasti vähemmän.

Lue myös: Miten tärkeää seksi naisille on? Tutkimus selvitti

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat